FinansWatch

Tre kommercielle pensionsselskaber i vækstkamp ved "Årets Finansvirksomhed"

30. maj kårer FinansWatch i samarbejde med EY de mest veldrevne finansvirksomheder. Når det gælder pensionsbranchens vækstpris, har tre kommercielle pensionsselskaber sat sig på nomineringerne. Se alle nomineringerne inden for pension her.

Danica og topchef Per Klitgård er blandt de nominerede til Årets Finansvirksomhed Foto: PR

Hvilket pensionsselskabet leverede den bedste finansielle præstation i 2017, og hvilket selskab har over tid haft den mest iøjnefaldende vækst?

De spørgsmål besvares, når FinansWatch i samarbejde med EY 30. maj kårer årets finansvirksomheder baseret på de friske årsregnskaber for 2017.

Det sker på konferencen "Årets Finansvirksomhed", hvor der desuden vil være en række aktuelle oplæg fra ind- og udland. Konferencen afholdes på Nimb i Tivoli.

I kategorien pensionsselskaber indgår de største pensionsselskaber målt på præmieindbetalinger. Herunder er de nominerede.

Årets pensionsselskab – kommercielle selskaber

Den overordnede pris er opdelt på kommercielle selskaber og arbejdsmarkedspensionsselskaber.

Prisen til de kommercielle selskaber gives på baggrund af selskabernes nøgletal for afkast, indtjening (egenkapitalforrentning), vækst i indtægter samt for deres omkostningsniveau. Pensionsselskaberne opnår point både for den konkrete præstation i 2017 og for udviklingen i forhold til tidligere år.

De nominerede er:

  • Danica Pension
  • Nordea Liv & Pension
  • Topdanmark Livsforsikring

Årets pensionsselskab – arbejdsmarkedspensionsselskaber

Prisen til arbejdsmarkedspensionsselskaberne gives på baggrund af selskabernes nøgletal for afkast samt for deres omkostningsniveau. Pensionsselskaberne opnår point både for den konkrete præstation i 2016 og for udviklingen i forhold til tidligere år.

De nominerede er:

  • Industriens Pension
  • Lægernes Pension
  • Pædagogernes Pension

Årets pensionsselskab – vækst

Prisen gives på baggrund af pensionsselskabernes vækst i indtægter. Selskaberne opnår point både for det seneste års vækst og for væksten over en længere årrække.

De nominerede er:

  • Danica Pension
  • Nordea Liv & Pension
  • Topdanmark Livsforsikring

Læs mere om konferencen Årets Finansvirksomhed og tilmeld dig her:

http://insight.finanswatch.dk/arrangementer/2018/aarets-finansvirksomhed-2018/

Her er de nominerede forsikringsselskaber til "Årets Finansvirksomhed"

Her er de nominerede banker til "Årets Finansvirksomhed"

Forsiden lige nu

Disse banker vokser mest på udlån

Fra første halvår 2017 til første halvår 2018 har størstedelen af de danske banker fået gang i udlånsvæksten. Det gælder særligt de mindre banker. Det viser en opgørelse over halvårsregnskaberne, som FinansWatch har foretaget.

Tendens for nedskrivninger fortsætter: Bankerne afsætter mindre til tab

Bankerne har generelt nedskrevet langt mindre på udlån i første halvår af 2018 i forhold til samme periode sidste år, hvor niveauet i forvejen var lavt. Det viser en opgørelse over bankernes halvårsregnskaber, som FinansWatch har foretaget. Rapport fra tilsynet har advaret mod udviklingen.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere