FinansWatch

Robotter for milliardbeløb skal nedbringe PFA's omkostninger

PFA Pension har allerede brugt over en millard kr. på robotter. Og selskabet planlægger at udbytte brugen af robotter yderligere. De skal både nedbringe omkostningerne og udvikle nye produkter. Det skriver Berlingske Business.

For et halvt år siden fik PFA Pension sin første robot, og i dag håndterer 19 robotter omkring 80.000 sager. Og begge tal vil stige.  Det skriver Berlingske Business.

Ifølge koncerndirektør i PFA, Jon Johnsen, vil der komme omkring én ny robot om måneden. PFA har allerede brugt over 1 mia. kr. på robotterne, og i de kommende år vil der blive investeret yderligere.

"Det betyder, at vi kommer til at bruge omkring 375 mio. kroner årligt i de kommende år på digital udvikling. Vi kommer op på cirka 40 pct. af vores forsikringsmæssige omkostninger," siger Jon Johnsen til Berlingske Business.

I perioden 2013 til 2016 har PFA reduceret omkostningerne pr. kunde fra 852 til 739 kr., og ifølge Jon Johnsen forventer selskabet at komme ned på 500 kr. og måske endnu lavere fire til frem år ude i fremtiden. Med tiden er det også planen, at robotterne kan bruges til at skræddersy produkter til den enkelte kunde og forebygge de helt dyre sager, der sender folk ud af arbejdsmarkedet i en årrække.

It-direktør i PFA: "Vi står midt i en revolution" 

Robotter optimerer handel med obligationer i Saxo Bank 

Ny robot skal overtage de simple samtaler med kunderne i Nordea  

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs