FinansWatch

Unge har ikke styr på forsikringen

Få unge ved, hvordan de er dækket økonomisk, hvis ulykken rammer, og de mister evnen til at arbejde, viser ny undersøgelse. Meget bekymrende, mener eksperter.

/ritzau/Benjamin Kürstein

De færreste har styr på, hvordan de er dækket økonomisk, hvis de bliver ramt af længerevarende sygdom. Det viser en ny undersøgelse lavet af Epinion for PFA Pension, skriver Berlingske Business. 55 pct. af de 25-44-årige ved ikke, hvordan de er dækket ved tab af erhvervsevne.

Og det er meget bekymrende, mener uafhængige pensionseksperter, der peger på, at netop en høj dækning for yngre er vigtig.

"For yngre personer er det voldsomt interessant at have en god forsikringsdækning, da det mest dyrebare er evnen til at tjene penge. Mister du den, er der ikke en forsikring, som træder i stedet for lønnen, så er du ilde stedt. Det kan rive tæppet væk under hele familiens økonomi," siger Marianne Thørs, direktør og privatøkonomisk rådgiver i det uvildige finansielle rådgivningsfirma Confida, til avisen.

Ifølge hende ved stort set ingen af hendes kunder, hvordan de er dækket.

Pensionen slår ikke til – mange må arbejde fire år længere

Massive forskelle i pensionskassers omkostninger: Duksen er seks gange mere effektiv end klassens sorteper

Forsiden lige nu

Historien om da Danske Bank, der ville vokse for enhver pris

Sidste spørgsmål på onsdagens pressemøde i Danske Bank handlede om banken, hvad bankens ledelse egentlig troede, de tjente penge på i Estland. Og efter Thomas Borgens svar kom bestyrelsesformand, Ole Andersen, med hvad han selv kaldte et lille bonussvar. Det fremgår af en længere artikel i Berlingske Business, der har set tilbage på opkøbet af de tre baltiske banker tilbage i 2007.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere