FinansWatch

Barclays i kæmpe søgsmål om kobberfusk

Den britiske storbank Barclays er blevet sagsøgt for flere hundrede mio. dollar af metal-hedgefonden Red Kite Management, skriver The Independent.

Foto: /ritzau/AP/Kirsty Wigglesworth

Ifølge hedgefonden har Barclays igennem flere år ulovligt delt fortrolige oplysninger med bankens kobber-handlere og derved kostet Red Kite Management op mod 850 mio. dollar.

Red Kite anklager Barclays for at have tilladt medarbejdere at dele fortrolig viden om Red Kites position med bankens egne kobber-handlere, der brugte informationen til at tjene penge på at placere konkurrerende bud på London Metal Exchange.

Ifølge The Independent beskylder Red Knite yderligere banken for at ville have manipuleret med the London Metal Exchange ved at presse kursen op for at ændre ultimokursen, som mange handlere bruger som pris i sine handler.

Barclays har i et separat dokument til the High Court i England benægtet alle anklager og fastslår, at banken ikke har misbrugt Red Kites fortrolige informationer. Det skriver The Independent.

Søgsmålet er en del af flere skandaler, der har ramt banken de seneste par år. Blandt andet fik banken pålagt at betale en række store bøder, fordi den blev dømt for at have manipuleret med Libor, der er rentesatsen for udlån fra bank til bank.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs