FinansWatch

Ruslands centralbank lukker banker i hundredvis

På få år har den russiske centralbank lukket 300 banker, inklusiv landets største privatbank i sidste uge, skriver Finans.

I den forgangne uge har Ruslands centralbank lukket banken Otkritie, der har 3,6 mio. privatkunder og 412 filialer og derfor i en periode har været Ruslands største privatejede pengeinstitut. Det skriver Finans.

Ligeledes er det gået for Jugra Bank, en af de 20 største kreditinstitutioner i Rusland, målt på indlån, og dertil over 300 banker de seneste år, ifølge finansmediet. Finans skriver, at den russiske bank Otkritie var vokset en del de seneste år, og aktiverne lå i starten af året på omkring 270 mia. kr., mens kapitalen var på 23 mia. kr. Men aktiverne var af dårlig kvalitet, og efter Centralbankens granskning af banken og rygter om problemer, flygtede indskyderne stille og roligt. I sidste uge skred centralbanken så til handling.

"Centralbanken overtog 75 pct. af Otkritie. Ifølge Centralbanken vil restruktureringen af Otkritie kræve mellem 250 og 400 mia. rubler (25-40 mia. kr, red.)," skriver Elizaveta Osetinskaja, redaktør for det velorienterede russiske internetmedie, Klokken, ifølge Finans, der desuden skriver, at det er rekord for en redningsaktion i den russiske finanssektor.

Tal fra den russiske centralbank viser, at der 1. januar 2012 var 978 banker i Rusland. Det tal er pr. 1. august i år faldet til 582, skriver Finans.

Forsiden lige nu

Tryg vil investere 674 millioner i ejendomsfonde

En række større ejendomssalg reducerer værdien af Trygs investeringsejendomme med én mia. kr., men forsikringskoncernen er parat med nye investeringer i 2018, fremgår det af årsregnskabet.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere