FinansWatch

Bank sløjfer stillinger til fordel for robotter

I Nordjyske Bank er en række medarbejdere blevet fyret, fordi deres stillinger bliver automatiseret væk, skriver Nyhedsbrevet Finans.

Colourbox
Foto: Colourbox

12 medarbejdere i Nordjyske Bank fik i sidste måned en fyreseddel med henvisning til, at deres stillinger bliver automatiseret væk blandt andet ved hjælp af robotter. Det skriver Finansforbundets nyhedsbrev Finans.

Mediet skriver, at det er første gang, at afskedigelser bliver koblet så tæt sammen med robotternes fremmarch i finanssektoren. Konkret drejer det sig om 10 kasserere og to med stillinger i stabsafdelingen, som mister deres job.

"Det er jo en udvikling, vi må vænne os til. Men det er da rigtig trist, når det går ud over kolleger, der har mellem 20 og 43 års anciennitet. Garvede, erfarne medarbejdere, der gennem så mange år har stået i front og arbejdet loyalt for banken," siger fællestillidsmand Lene Brix i Nordjyske Bank til Finans.

"Selvfølgelig har vi kunnet se, at kassefunktionerne er truede, men flere har jo også lavet andre ting og har meget menneskeligt tænkt, at jobbet nok ville holde deres tid ud. Men sådan blev det ikke. Konkurrencen er benhård, og banken har et stærkt fokus på omkostninger," forklarer fællestillidsmanden videre.

Forsiden lige nu

Bankboss efter Anders Dam-stikpiller: "Jeg kan stikke de fleste"

Står det til topchef Gert Jonassen, har Arbejdernes Landsbank nogle af de skarpeste priser på boliglån. Det siger han til FinansWatch efter flere spidse bemærkninger, som Jyske Bank-direktør Anders Dam rettede mod en række konkurrenter tirsdag. Jonassen erkender dog, at gennemsigtigheden i priserne kunne være større.

Låst dansk marked får datacentral til at kigge mod nordiske naboer

Datacentral vælger at kigge mod Norge og Sverige på grund af et "fastlåst" marked i Danmark. Ifølge selskabets direktør er det muligt at hente nye kunder i de andre nordiske lande uden at betale de nye kunder for at skifte. Han er samtidig klar til et opgør med dummebøder hos datacentralerne herhjemme.

USA giver Letlands pressede regering en hjælpende hånd

Selv om det amerikanske finansministerium i sidste uge offentliggjorde en sønderlemmende kritik af en af Letlands største banker for at have "institutionaliseret hvidvask", så giver det amerikanske udenrigsministerium nu NATO-partneren en hjælpende hånd.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere