FinansWatch

Totalkredit-banker afviser Dams forslag om DLR-boliglån

For nylig foreslog topchefen i Jyske Bank, at DLR Kredit bør satse på boliglån, men det afviser flere banker, som både står bag DLR Kredit og er med i Totalkredit-samarbejdet. Det skriver Børsen.

Kunne det ikke være en god ide at lade DLR Kredit, der normalt giver realkreditlån til danske landmænd, gå ind i kampen om udlån til de danske boligejere? Det forslag kom Anders Dam, topchef i Jyske Bank, med i påsken, men den ide får en kold skulder af en række danske bankbosser, skriver Børsen.

Anders Dam presser Nykredit: DLR Kredit bør kunne give lån til privatkunder

Forslaget fra Dam skal ses i forhold til, at Jyske Bank sammen med bl.a. Sydbank og Spar Nord er storaktionær i DLR Kredit, men at Jyske Bank med købet af BRF Kredit for år tilbage også er konkurrent til Nykredit og Totalkredit-samarbejdet, hvor blandt andet Sydbank og Spar Nord også er med.

Og hverken hos Sydbank, Spar Nord eller Ringkjøbing Landbobank kan man se fidusen i Dams DLR-forslag.

"Jeg har læst, at Anders Dam gerne vil have funding af prioritetsboliglån i DLR Kredit. For nuværende fungerer vores model med Totalkredit upåklageligt, og vi er tilfredse med samarbejdet," siger Sydbank-topchef Karen Frøsig til Børsen.

Forsiden lige nu

Nemid rykker over på mobilen som app

Det er slut med ikke at have adgang til netbanken, hvis du har smidt Nemid-nøglekortet væk. Finans Danmark og det offentlige har nemlig sammen udviklet en app.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere