FinansWatch

Anders Dam presser Nykredit: DLR Kredit bør kunne give lån til privatkunder

I et interview med nyhedsmediet Finans foreslår Jyske Banks topchef, Anders Dam, at DLR Kredit går ind på markedet for privatkunder. Det vil i givet fald give ny konkurrence til realkreditkæmpen Nykredit. Bankforsker tager godt imod idéen.

Jyske Banks topchef, Anders Dam.

De danske banker kan skrue op for konkurrencen på markedet for boliglån ved, at realkreditselskabet DLR Kredit, som i dag yder lån til erhverv, går ind på markedet for privatkunder. Det siger Anders Dam, topchef i Jyske Bank, til nyhedsmediet Finans.

"Jeg mener, at DLR Kredits virkefelt bør udvides til at omfatte private boliger. Det vil kun kræve nogle få mia. kr. i kapital at nå op på de første 100 mia. kr. i udlån, som jeg mener, at man relativt hurtigt kan nå," siger Anders Dam til Finans. Han er ordførende direktør i Jyske Bank, som har en aktiepost på cirka 15 pct. i DLR Kredit.

Det vil i givet fald blive en ny konkurrent til Nykredit og datterselskabet Totalkredit, som en lang række danske banker i dag formidler realkreditlån for.

Aftalen i Totalkredit-samarbejdet indebærer, at bankerne ikke må formidle andres realkreditlån, men de må gerne sælge bankboliglån via DLR Kredit. Ved at benytte DLR Kredit kan bankerne beholde indtjeningen fra boliglånene frem for at skulle betale omkring halvdelen tilbage til Nykredit. Lars Krull, bankforsker ved Aalborg Universitet, siger til Finans, at idéen er god og kan medføre øget konkurrence på markedet.

Forsiden lige nu

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere