FinansWatch

Næsten 9 ud af 10 danskere bruger netbank

88 pct. af danskerne benytter netbank nu mod 85 pct. året før. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik. Ifølge vicedirektør i Alm. Brand Bank stiller det stigende krav til bankernes digitale tilbud.

88 pct. af danskerne benytter nu netbank. Sidste år var tallet 85 pct.

Brugen af netbank vinder større og større indpas i den danske befolkning. Således bruger nu 88 pct. af danskerne mellem 16 og 74 år netbanken til at ordne deres bankforretninger. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

I 2015 brugte 85 pct. af befolkningen netbank, og dermed svarer udviklingen det seneste år til en stigning på 3 procentpoint. Brugen af netbank i Danmark har været stødt stigende i en årrække, og således var det "blot" 61 pct. af danskerne, som benyttede netbank i 2008, viser tallene fra Danmarks Statistik.

Michael Iversen, vicedirektør i Alm. Brand Bank, siger i en skriftlig udtalelse til FinansWatch, at de danske bankkunder bliver mere og mere digitale, ikke mindst inden for bankservices. 

Ifølge ham stiller udviklingen stigende krav til, at de danske banker gør det mere enkelt og overskueligt for kunderne at benytte digitale platforme.

"Flere steder i udlandet lever checks stadig i bedste velgående, imens betalingsformen er på vej til at blive helt udfaset herhjemme," forklarer Michael Iversen.

"Den digitale udvikling indeholder rigtig spændende muligheder, men selvom flere ydelser og services bliver digitaliseret og automatiseret, tror vi dog på, at der også fortsat vil være brug for god individuel rådgivning, der udfordrer og tager hensyn til den enkeltes behov," siger han.

Mere fra FinansWatch

Blackrock udpeger Christian Hyldahls efterfølger i Norden

Den amerikanske kapitalforvalter Blackrock har i Elisabeth Sterner fundet en afløser på posten som country manager for Norden efter at danske Christian Hyldahl er rykket op i hierarkiet som chef for Blackrocks europæiske forretning.

Tyskland vinder armlægning om ny ESMA-chef

EU's medlemslande er efter lang tids stridigheder blevet enige om, hvem de gerne vil pege på som ny chef for det magtfulde markedstilsyn ESMA. Nu udestår en enkelt godkendelse.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs