FinansWatch

Nødgaard: Rygterne om vores død er stærkt overdrevne

Finansrådets direktør Ulrik Nødgaard mener ikke, at digitaliseringen truer bankerne, men at den finansielle branche derimod går forrest i den nye udvikling.

Finansrådets direktør Ulrik Nødgaard.

"Rygterne om vores død er stærkt overdrevne." Sådan lyder overskriften på et debatindlæg af Finansrådets direktør Ulrik Nødgaard, som Berlingske Business bringer.

Nødgaard mener, at alle dem, der erklærer bankerne for oldtidslevn i en digitaliseret verden, tager fejl. For bankerne skal nok klare de omvæltninger, digitaliseringen fører med sig. De bliver endda stærkere af det.

"Flere af de seneste års store digitale succeser er kommet fra bankerne. Mobile betalingsløsninger lyser op, men netbanker og mobilbanker er også imponerende, nyskabende og ikke mindst meget sikre løsninger, som nyder stor tilfredshed blandt kunderne," skriver Ulrik Nødgaard.

Samtidig mener han, at fintech-virksomheder frem for at ville udkonkurrere bankerne vil samarbejde med bankerne.

"Fintech er uden tvivl både en risiko og en mulighed for bankerne. Men det oldgamle bankhåndværk handler netop om at håndtere præcis de to ting med succes. Fremtiden bliver mere digital på grund af bankerne - ikke på trods af bankerne," lyder det fra direktøren.

Klumme: Finansrådets direktør efterlyser reguleringspause

Øjenvidneberetning fra finansielt topmøde: Brexit er noget skidt - og så er det tid til reguleringspause

Mere fra FinansWatch

Banknordik vil øge udbyttet

Banknordik, der sidste år frasolgte aktiviteterne i Danmark, hæver grænserne i sin udbyttepolitik betydeligt. Det fremgår af bankens årsregnskab for 2020.

Saxo-chef opfordrer til investoruddannelse

Selvom Saxo Bank har oplevet massiv tilstrømning af kunder i 2020, så er aktiemarkedet i øjeblikket et uforudsigeligt sted. Derfor er uddannelse af privatinvestorer nødvendig, mener stifter og topchef Kim Fournais.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs