Banker under pres efter tre skuffelser på stribe

De europæiske bankaktier blev straffet af investorerne onsdag.
Foto: Handelsbanken
Foto: Handelsbanken
AF RITZAU FINANS

De europæiske bankaktier får klø onsdag, hvor sektoren er den fjerde meste faldende i Europa. Skuffende regnskaber fra Nordea, Handelsbanken og Credit Suisse har sat sektoren under pres i et i øvrigt positivt marked.

Størst er faldet i Handelsbanken, der ligger 5 pct. lavere. Lige efter følger Nordea med et minus på 4,1 pct., mens Credit Suisse, som vil føre sin schweiziske forretning på børsen, bakker 3,1 pct.

Svenska Handelsbankens driftsresultat landede på 4731 mio. svenske kr. i tredje kvartal og var dermed en pæn bid fra forventningen i markedet om et overskud på 4999 mio. svenske kr., ifølge SME Direkt.

Især renteindtægterne skuffede og lå næsten en kvart milliard svenske kr. lavere end ventet.

I Nordea var det især handelsindtjeningen, som ikke levede op til forventningerne, mens nedskrivningerne var lave, og omkostningssiden i det hele taget udviklede sig pænt.

"Nordea er især udfordret. Det er især "net result from items at fair value" (handelsindtægter eller resultat af poster til dagsværdi, red.), der springer i øjnene. De kommer ud skuffende i forhold til både konsensus blandt analytikerne og vores forventninger," siger analytiker i Jyske Bank Thomas Eskildsen til Ritzau Finans.

Credit Suisse annoncerede ud over et skuffende regnskab planer om en restrukturering og en kapitalforhøjelse på lige over 6 mia. schweizerfranc gennem salg af nye aktier for 4,7 mia. schweizerfranc til de eksisterende aktionærer samt 1,35 mia. franc i en rettet emission.

Dertil kommer planer om en selvstændig børsnotering af de schweiziske aktiviteter inden udgangen af 2017 samt besparelser på 3,5 mia. franc inden udgangen af 2018.

 

/ritzau/FINANS

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Peter Jensen er chefkonsulent i Finanssektorens Uddannelsescenter. | Foto: Pr / Fu

Klumme: Kompleks ledelse kræver kompetencer

Læs også