Østjydsk Bank fordobler markedsværdien på fire dage

Der er i øjeblikket pæn interesse for aktierne i den kriseramte Østjydsk Bank, der på bare fire dage har fordoblet markedsværdien, selvom der ikke har været nogen nyheder, som kan forklare stigningen.
AF RITZAU FINANS

Østjydsk Bank-aktien stiger torsdag formiddag 22,9 pct. til 14,5 kr. på fondsbørsen i København. Det sker efter en stigning på 27,6 pct. onsdag, 19,4 pct. tirsdag og 8,4 pct. mandag. Volumen har på de enkelte dage være 4-12 gange så høj som gennemsnittet det seneste halve år. Handlen bærer præg at en lang række mindre handler, hvor investorer køber 100-1000 aktier.

Hos den private investeringsplatform Nordnet vurderer investeringsøkonom Per Hansen, at der formentlig er tale om investorer, som for en ret billig pris satser på en genrejsning af banken, der døjer med dundrende underskud.

"Jeg ser det som et udtryk for en opportunisme hos nogle investorer. Hvis der er en fugl, som basker med vingerne, så vil nogle andre fugle måske følge trop, fordi nogen tænker, at nogen må vide noget," siger Per Hansen, der dog understreger, at der er tale om spekulation fra hans side.

Rødglødende interesse

Desuden påpeger Per Hansen, at der i øjeblikket er en "rødglødende" interesse for danske aktier, hvilket også kan være med til at forklare en stor appetit på meget risikofyldte aktier som for eksempel Østjydsk Bank.

Trods den massive kursstigning de seneste dage har Østjydsk Bank blot en markedsværdi på omkring 90 mio. kr.

Østjydsk Bank kom i slutningen af februar med regnskab for 2014, der viste et markant større underskud end året før. Resultatet før skat landede på 223 mio. kr. i 2014, hvilket var mere end 70 mio. kr. værre end i 2013.

Banken frasolgte som led i en genopretningsplan sine to filialer i Randers og Gjerlev fra 1. januar i år, hvilket var plan b, efter at ikke lykkedes at sælge hele banken.

Østjydsk Bank meddelte endnu en gang i forbindelse med regnskabet for 2014, at "der i foråret 2015 vil blive arbejdet på at styrke kapitalforholdene via en kapitalforhøjelse".

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Peter Jensen er chefkonsulent i Finanssektorens Uddannelsescenter. | Foto: Pr / Fu

Klumme: Kompleks ledelse kræver kompetencer

Læs også