FinansWatch

Klumme: Vi beder ingen om at skrive til sig selv

Finanstilsynets direktør Ulrik Nødgaard tager i en klumme på FinansWatch fat på en artikel, hvor en bankdirektør siger, at han er blevet bedt om at sende et brev til sig selv

Foto: STROYER TORBEN

"Finanstilsynet var på inspektion hos os i februar og fastslog, at vi skal have en compliance- og en risikoansvarlig. Men der er kun mig. Den complianceansvarlige skal referere til direktionen. Så jeg skal skrive til mig selv. Det står i loven, så det gør jeg selvfølgelig."

Sådan sagde direktør Jens Nørby Ebbensgaard fra Ulfborg Sparekasse i en artikel i går.

Men Finanstilsynets direktør Ulrik Nødgaard skriver nu i en klumme, at han ikke helt kan genkende den fremstilling af virkeligheden.

""Direktøren undrede sig særligt over, at han, som compliance- og risikoansvarlig, var blevet pålagt at ”referere og skrive til sig selv”. Det er forhåbentlig selvindlysende, at Finanstilsynet ikke påbyder bankdirektører, at de som risikoansvarlige skal skrive til sig selv. Reglerne, der er besluttet af de europæiske lovgivere, stiller et krav om at den risikoansvarlige skal lave en årlig rapport om risikostyringen i pengeinstituttet – et helt igennem relevant krav," skriver Ulrik Nødgaard i en klumme på FinansWatch.

Læs hele Ulrik Nødgaards klumme her.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs