FinansWatch

Ny regulering med proportionalitet

Finanstilsynet skal sikre overholdelse af regler fastsat af de europæiske lovgivere, og det gælder også for de mindre pengeinstitutter. Men der kan og bliver udvist proportionalitet, så nye regler ikke rammer små og mindre pengeinstitutter uforholdsmæssigt hårdt.

Foto: Henrik Clifford, Finanstilsynet

Forleden (onsdag 13. august) kunne man på Finanswatch.dk læse en større reportage fra et af landets mindste pengeinstitutter, der ifølge artiklen kæmper med at leve op til de nye regler, der er kommet i kølvandet på krisen.

Direktøren undrede sig særligt over, at han, som compliance- og risikoansvarlig, var blevet pålagt at ”referere og skrive til sig selv”.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

"Køb nu, betal senere"-virksomhed tilbyder rentefri kreditter på 30.000 kr. uden detaljerede kredittjek

DE GRATIS KREDITTER: For at få en kredit uden renter på 30.000 kr. hos Anyday skal man ikke vise lønsedler eller give adgang til bankkonto. Et kredittjek mod debitorregistre og en reservation på en tiendedel af beløbet er nok. Anyday mener, at virksomhedens måde at kreditvurdere kunder på er sikker, og at det ikke lokker kunder i uføre. Dog tager virksomheden open banking-teknologi i brug i det nye år for at blive bedre.

Afdragsfri lån i hopla - men de går til de gale

Man skal kun tage et afdragsfrit lån, hvis man ikke har brug for det, har opfordringen fra nationalbankdirektør Lars Rohde været. Men centralbankens egne tal og en kontrafaktisk beregning peger på, at det ikke er tilfældet.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs