FinansWatch

Bankrådsformand trækker sig efter regnbue-sag

Bankrådsformand i Spar Nord Thomas Højlund har, efter stor kritik af hans høringssvar angående navneskiftet fra Rådhuspladsen til Regnbuepladsen, valgt at trække sig fra sin post.

Spar Nords bankrådsformand i København, Thomas Højlund, brød sig så lidt om Københavns kommunes planer om at omdøbe en del af Rådhuspladsen til Regnbuepladsen, at han forfattede et farverigt og svidende høringssvar, som efterfølgende er blevet gengivet i flere aviser og på de sociale medier.

Spar Nord rødglødende over regnbue-forslag 

Den megen virak har nu fået bankrådsformanden til at trække sig fra sin post, idet høringssvaret såede tvivl om Spar Nords holdning til homoseksuelle, skriver banken i en pressemeddelelse.

"Høringssvaret har de seneste dage givet anledning til tvivl om det værdisæt, som Spar Nord København og det øvrige Spar Nord bygger på. Med afsæt i høringssvaret er banken blevet beskyldt for at tage afstand fra homoseksuelle, og det er som følge heraf, at Thomas Højlund nu har besluttet at trække sig fra posten som bankrådsformand i Spar Nord København," skriver banken.

En bankrådsformand er en repræsentant for Spar Nord-aktionærerne i en given by - her altså København, og bankrådet stemmer på vegne af aktionærerne ved generalforsamlingen. Thomas Højlund er altså ikke ansat af Spar Nord.

Direktør i Spar Nord, Lasse Nyby, accepterer fratrædelsen og kalder hele forløbet for ærgerligt.

"Spar Nord er blevet tilskrevet holdninger til homoseksuelle, som vi slet ikke kan genkende. Vi er endda blevet beskyldt for at være homofobiske, og det kunne simpelthen ikke være mere forkert. Demokratiske værdier og mangfoldighed er netop en af styrkerne ved vores måde at drive bank på, og vi beklager, at det ikke er kommet ordentligt til udtryk i denne debat," siger Lasse Nyby i meddelelsen.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs