FinansWatch

Hvidbjerg Bank konverterer gæld til CoCo's

Hvidbjerg Bank vil på sin generalforsamling foreslå en vedtægtsændring om, at bankens 20 mio. kr. store hybridlån fra Arbejdernes Landsbank skal kunne konverteres til aktier, hvis kernekapitalen ryger under 7 pct.

Mens Danske Bank i dag har hentet ny konverterbar hybridkapital i markedet, har Hvidbjerg Bank i al stilfærdighed meddelt, at man ligeledes er helt fremme i skoene, når det gælder den ny form for kapital.

Banken optog i 2013 to almindelige hybridlån på hver 10 mio. kr. fra Arbejdernes Landsbank, men på grund af nye kapitalregler ønsker man altså nu at ændre vilkårene for lånene. Fremover skal de to hybridlån kunne omdannes til aktier i Hvidbjerg Bank, hvis kernekapitalen ryger under 7 pct. Det fremgår af en indkaldelse til bankens generalforsamling, hvor vedtægtsændringen er foreslået. Det sker for at hybridlånene kan leve op til de nye CRD IV-kapitalkrav.

Ved årets udgang havde Hvidbjerg Bank en kernekapital på 12,1 pct. så umiddelbart er der ikke den store risiko for at en konvertering kommer i spil. Dog har indtjeningen i banken været negativ de sidste fire år, og Hvidbjerg har senest måttet sælge DLR-aktier for 10 mio. kr. for at få kernekapitalen op. Ved udgangen af første halvår 2013 var kernekapitalen på bare 8,7 pct.

Ingen indflydelse

Arbejdernes Landsbank tager sig dog godt betalt for risikoen for at blive aktionær i Hvidbjerg.

Banken betaler en rente på henholdsvis 11,53 og 11,65 pct. for de to lån. Til sammenligning betaler Danske Bank 5,75 pct. for sine nye konverterbare hybridlån, der er solgt i dag, onsdag.

Skulle Arbejdernes Landsbank blive en del af Hvidbjergs aktionærkreds kan storbanken dog ikke se frem til at få nogen form for indflydelse i banken uanset hvor stor en post, man ender med. Hvidbjerg Bank har meget skrappe stemmeretsbegrænsninger med princippet én aktionær - én stemme.

Andre storaktionærer i Hvidbjerg Bank er Sparekassen Vendsyssel og Sparekassen Thy med hver 13,39 pct. af aktierne.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs