FinansWatch

Hvidbjerg Bank laver stor solvensmanøvre

Der har været pres på solvensen i Hvidbjerg Bank, som nu har lavet en større manøvre for at styrke solvensen. Lån er indfriet og optaget, og bankens DLR-aktier er solgt fra.

Hvidbjerg Bank har rykket rundt på brikkerne i kapitalpuslespillet for at styrke sig til de nye kapitalkravsregler, der træder i kraft til foråret.

Det oplyser banken i en fondsbørsmeddelelse.

Banken har indfriet et seks år gammelt ansvarligt lån på 25 mio. kr., som ikke længere kunne tælles med i basiskapitalen.

"Vores nuværende ansvarlige lånekapital på 25 mio. kr. er efter de nuværende regler underlagt en aftrapningsordning for det beløb, der kan medregnes i basiskapitalen. Det betyder, at vi aktuelt kun kan medregne 12,5 mio. kr. i vores solvens og efter de nye CRD IV regler, som er gældende fra 2014, kan vi slet ikke medregne noget som helst af de 25 mio. kr.," skriver direktør Oluf Vestergaard i en medfølgende pressemeddelelse og fortsætter:

"Som man vil kunne regne ud, ville vores eksisterende andsvarlige kapital blive helt uden værdi fra årsskiftet, og det er derfor fornuftigt at indfri den fuldt ud, selvom lånet egentlig først skulle indfries om små to år."

Ud med DLR-aktier

Derudover har banken udstedt hybrid kernekapital til en værdi af 10 mio. kr. til en enkelt ikke navngivet køber. Direktøren understreger, at denne kapital i modsætning til den indfriede, tæller fuldt med i solvensen under de nye regler.

Samtidig har Hvidbjerg Bank solgt ud af sin beholdning af DLR-aktier, hvilket har indbragt ca. 10 mio. kr. og har reduceret det fradrag i basiskapitalen, som aktierne medførte.

"Salget af aktierne betyder en tilsvarende (ift. salgsprisen, red.) forbedring af basiskapitalen," skriver banken.

Med den ny kapitalstruktur er banken således klar til at leve op til CRD IV, skriver Oluf Vestergaard i fondsbørsmeddelelsen.

"I forhold til de nye kapitaldækningsregler gældende fra 2014 er bankens solvens blevet styrket ganske betydeligt, og vi står således væsentligt bedre rustet i forhold til de nye kapitalkrav," skriver han.
 

Hvidbjerg: Dialog har givet færre nedskrivninger

Regnskab: Lille opjustering fra solvenspresset bank

Hvidbjerg-chef: Tilstrækkelig men beskeden overdækning

Tilsyn bag nye nedskrivninger i Hvidbjerg

Regnskab: Hvidbjergs solvens falder til 10,7 

 

Mere fra FinansWatch

Sorte selskaber bag pensionsbranchen grønne milliarder

Flere pensionsselskaber har talt olieselskaber som BP, Shell og Halliburton med i de 248 mia. kr., branchen har meldt ind som "grønne investeringer" til regeringens klimapartnerskab for finanssektoren. "Vanvittigt," lyder det fra kritiker.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs