FinansWatch

Royal Bank of Scotland forbereder drastiske nedskæringer

Den delvist statsejede Royal Bank of Scotland forbereder sig på nedskæringer i et sjældent set omfang, der vil gøre den tidligere storbank til en langt mindre spiller på bankmarkedet i Storbritannien. Mindst 30.000 stillinger ventes skåret fra over de kommende år.

Det skriver Financial Times.

Banken, der er 81 pct. statsejet efter den måtte reddes i kølvandet på finanskrisen, ventes annoncere en tilbagetrækning fra mange af sine mere risikable forretningsområder, deriblandt investeringsbankvirksomhed, i næste uge.

- Min ambition er ikke at drive verdens største bank. Min ambition er at drive den bedste bank i Storbritannien, og det har intet at gøre med størrelsen. En masse af vores omkostninger er gamle omkostninger, der relaterer sig til at være en stor global bankgruppe, som vi ikke er mere, udtaler topchef i RBS Ross McEwan, ifølge Financial Times.

RBS har i dag 120.000 ansatte, hvoraf over en fjerdedel ventes at blive skåret fra over de kommende 3 til 5 år, i takt med at banken restrukturerer sig med fokus på tre nøgleområder; privatkunder, små forretningsdrivende og større virksomheder.

- Det bliver en monster restrukturering, udtaler en britisk bankanalytiker om Royal Bank of Scotlands planer, ifølge Financial Times.

/ritzau/

Mere fra FinansWatch

"Køb nu, betal senere"-virksomhed tilbyder rentefri kreditter på 30.000 kr. uden detaljerede kredittjek

DE GRATIS KREDITTER: For at få en kredit uden renter på 30.000 kr. hos Anyday skal man ikke vise lønsedler eller give adgang til bankkonto. Et kredittjek mod debitorregistre og en reservation på en tiendedel af beløbet er nok. Anyday mener, at virksomhedens måde at kreditvurdere kunder på er sikker, og at det ikke lokker kunder i uføre. Dog tager virksomheden open banking-teknologi i brug i det nye år for at blive bedre.

Afdragsfri lån i hopla - men de går til de gale

Man skal kun tage et afdragsfrit lån, hvis man ikke har brug for det, har opfordringen fra nationalbankdirektør Lars Rohde været. Men centralbankens egne tal og en kontrafaktisk beregning peger på, at det ikke er tilfældet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs