FinansWatch

SEB løfter Danske efter talknuseri

Svenske SEB Enskilda løfter fredag morgen sit kursmål for Danske Bank. Det sker efter en analyse af de europæiske bankmyndigheders seneste tal for de europæiske banker.

Kursmålet for Danske Bank lyder nu på 170 kr. mod tidligere 148 kr. Anbefalingen er fastholdt på "køb".

- Vores analyse har gjort os mere overbeviste om Danske Banks evne til at holde nedskrivningerne lave i de kommende år selv med makroøkonomisk usikkerhed. Det får os også til se det som noget mere sandsynligt, at Danske Bank kan opleve tilbageførsler fra nedskrivninger, skriver SEB i en note.

Talknuseriet har samtidig overbevist SEB om, at Finanstilsynets krav om ændringer i Danske Banks risikovægtede aktiver har været forkert.

- Samlet har det ændret vores syn på riskoen i Dansk Bank til det det bedre, skriver SEB.

Danske Bank-aktien stiger med 0,3 pct. til 138 kr. fredag morgen.

/ritzau/

Mere fra FinansWatch

"Køb nu, betal senere"-virksomhed tilbyder rentefri kreditter på 30.000 kr. uden detaljerede kredittjek

DE GRATIS KREDITTER: For at få en kredit uden renter på 30.000 kr. hos Anyday skal man ikke vise lønsedler eller give adgang til bankkonto. Et kredittjek mod debitorregistre og en reservation på en tiendedel af beløbet er nok. Anyday mener, at virksomhedens måde at kreditvurdere kunder på er sikker, og at det ikke lokker kunder i uføre. Dog tager virksomheden open banking-teknologi i brug i det nye år for at blive bedre.

Afdragsfri lån i hopla - men de går til de gale

Man skal kun tage et afdragsfrit lån, hvis man ikke har brug for det, har opfordringen fra nationalbankdirektør Lars Rohde været. Men centralbankens egne tal og en kontrafaktisk beregning peger på, at det ikke er tilfældet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs