FinansWatch

Jyske: Danskes 2014 afhænger af omkostningsbesparelser

Kvaliteten af en investering i Danske Bank-aktier i 2014 kommer til at afhænge af bankens evne til fortsat at gennemføre omkostningsbesparelser. Appetitten på at låne penge vil nemlig fortsat være lav, og det vil resultere i et faldende udlån.

Sådan lyder vurderingen fra Jyske Bank, der har fået ny bankanalytiker i form af Thomas Eskildsen og derfor genoptager dækningen af Danmarks største bank med anbefalingen "køb" og et kursmål på 148 kr.

"Danske Bank er kommet sig oven på finanskrisen med et langt lavere niveau for nedskrivninger i ikke-kerneaktiviteterne (Irland) og nedskrivninger på et normaliseret niveau i resten af gruppen. Men låneappetitten vil forblive lav i 2014, og resultatet vil blive en negativ udvikling i udlånet," skriver Thomas Eskildsen i en analyse og fortsætter:

"Vi forventer, at Danske Bank vil rette mere fokus mod omkostningseffektivitet og -programmer for at forbedre indtjeningen. Danske Bank forventer en reduktion af fuldtidsansatte med 15 pct. i 2013-2015. Danske er bagud med denne plan med medarbejderreduktioner på kun cirka 500 siden slutningen af 2012. Vi forventer en stor mængde fyringer i 2014, formentlig i første halvår for at opnå en effekt i hele regnskabsåret."

Analytikeren forventer et moderat udbytte i 2014 - med en udbetalingsprocent på 15-25 pct. Et højere niveau fremadrettet vil være afhængig af gennemførslen af omkostningsbesparelser, noterer han.

Danske Bank-aktien er nederst i C20 Cap-indekset mandag formiddag med et fald på 1,1 pct. til 129,70 kr.

/ritzau/FINANS

Mere fra FinansWatch

"Blot fordi man er chef er det ikke sikkert at man får gode ideer"

Den amerikanske investeringsplatform Public.com, der er stiftet af danske Jannick Malling, er ved at opbygge en stor udviklingsafdeling i Danmark. Nu er selskabet rykket til nye lokaler centralt i København. Det skal gøre det nemmere at rekruttere medarbejdere og skabe de perfekte rammer for arbejdskulturen, så gode ideer kan boble op nedefra.

FA opfordrer til brug af sektoraftaler

Finanssektorens Arbejdsgiverforening opfordrer til brug af de særlige coronaaftaler, så en hverdag med hjemmearbejde og hjemsendte børn kan hænge sammen.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs