FinansWatch

Mikkelsen: SIFI-krav skal ned, hvis der skal laves en lov

SIFI-udvalgets forslag holder slet ikke, lyder det fra De Konservatives Brian Mikkelsen, der samtidig opfordrer til, at Danmark i det hele taget "tager det roligt" med at få indført regler om de systemisk vigtige banker.

Foto: Hougaard Niels

Det var Brian Mikkelsen (K), der som erhvervsminister søsatte planen om at udpege banker som er for store til at gå ned. Men det forslag, en gruppe af forskere og embedsmænd har udarbejdet, og som regeringen i brede træk støtter som lov, kan De Konservative slet ikke støtte op om, lyder det nu fra Mikkelsen.

Og som en del af forligskredsen er partiet dermed klar til at nedlægge veto mod reglerne, som man ser som alt for hårde mod bankerne, forklarer erhvervsordføreren.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Kollerup om konkurrencerapport: "Alarmerende læsning"

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) har selv bestilt den rapport om konkurrencen i banksektoren, som han nu kalder alarmerende læsning. Hvad der skal ske på området, har han ikke umiddelbart noget svar på, oplyser han i et skriftligt svar.

Ny Klim-direktør: "Jeg stiller ekstremt store krav til mig selv"

Ny Klim-direktør lover al den frihed til sine ansatte, som de kan ønske sig. Men friheden kommer med et ansvar, lyder det. Direktøren, der har tilbragt hele sit arbejdsliv i det nordjyske, skal holde en af landets ældste og mindste sparekasser ovenvande. Og i den ombæring han er helt på det rene med sit eget ansvar.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs