FinansWatch

Østjylland får tidsfrist indtil søndag kl. 18

I en pressemeddelelse skriver Sparekassen Østjylland, at man har fået indtil søndag kl. 18 til at skaffe den ekstra kapital, som Finanstilsynet har krævet for fortsat selvstændig drift. (Opdateret)

Sparekassen Østjylland beklager i en pressemeddelelse det læk, der har været omkring sparekassens situation.

Den Hammel-baserede bank har indtil søndag aften kl. 18.00 til at tilvejebringe den nødvendige kapital, hvis dette ikke lykkedes, vil bankens aktiver overdrages til Finansiel Stabilitet.

"På grund af lækage af informationer, som har medført presseomtale, udsendes denne presseinformation vedrørende Sparekassen Østjylland:

Sparekassen Østjylland har modtaget afgørelse fra Finanstilsynet med krav om at øge sit kapitalgrundlag. Sparekassen Østjylland har besluttet, hvis der ikke findes en løsning med at reetablere det nødvendige kapitalgrundlag, at lade sig afvikle i henhold til lov om finansiel stabilitet ved overdragelse af sparekassens virksomhed til et datterselskab under Finansiel Stabilitet A/S," skriver banken i en meddelelse.

Østjylland: 32 dage var ikke nok - hvad hjælper 32 timer? 

Østjylland nåede ikke målstregen med frivillig fusion 

Sparekassen meddeler desuden, at den er blevet pålagt et solvenskrav på 18,6 pct. af Finanstilsynet.

Indskud dækket

Tilmeld dig FinansWatch' gratis nyhedsbrev eller tegn et gratis 30 dages prøveabonnement på FinansWatch her.

"De 18,6 pct. er beregnet før indregning af krævede yderligere nedskrivninger på ca. 230 mio. kr. Sparekassens faktiske solvens udgør - før indregning af de yderligere nedskrivninger som er indeholdt i Finanstilsynets afgørelse, 12,6 pct. Sparekassen har fået frist til søndag den 22. april kl. 18.00 til at tilvejebringe det nødvendige kapitalgrundlag," står der i meddelelsen.

Sparekassen skriver videre, at hvis ikke anden aftale bliver indgået inden tidsfristens udløb, vil Sparekassen Østjylland indgå aftale med Finansiel Stabilitet A/S om overdragelse af Sparekassens virksomhed inklusive alle aktiver.

"Sparekassens indskydere vil få deres indskud dækket i overensstemmelse med indskydergarantiordningen. Såfremt der indgås aftale med Finansiel Stabilitet A/S, og Finansiel Stabilitet A/S umiddelbart kan indgå aftale med en køber om videreoverdragelse af hele eller dele af Sparekassens virksomhed fra Finansiel Stabilitets A/S’s nystiftede datterselskab, vil indskydere og Sparekassens øvrige ikke-efterstillede kreditorer kunne opnå fuld dækning i medfør af lov om finansiel stabilitet, kapitel 4c og 4d. Hvorvidt dette sker, er uafklaret på nuværende tidspunkt," lyder det i meddelelsen.

Problemer med netbanken

Sparekassen gør samtidig opmærksom på, at netbank og andre hævefaciliteter midlertidigt har været lukket ned, men åbner snarest igen for alle, der har konti i Sparekassen Østjylland og som er omfattet af indskydergarantiordningen.

"Få kunder med indestående ud over indskydergarantiordningens dækning vil ikke kunne disponere via kort eller netbank indtil videre. Sparekassen eller Finansiel Stabilitet A/S’s nystiftede datterselskab vil åbne Sparekassens virksomhed som normalt for alle mandag morgen. Sparekassen Østjylland vil vende tilbage med yderligere information, så snart der er relevant information at komme med," slutter pressemeddelelsen.

Som FinansWatch tidligere har beskrevet, så har Sparekassen Østjylland til det sidste forsøgt at finde fusionspartnere og dermed undgå, at havne i hænderne på Finansiel Stabilitet. Læs mere her:

Østjylland nåede ikke målstregen med frivillig fusion

Læs også nyheden fra i går aftes om, at Sparekassen Østjylland er nødt til at give op:

Sparekassen Østjylland må give op

Læs desuden FinansWatchs løbende dækning af Sparekassen Østjyllands problemer:

Overblik: Læs de seneste 12 måneders artikler om Østjylland

 

Tilmeld dig FinansWatch' gratis nyhedsbrev eller tegn et gratis 30 dages prøveabonnement på FinansWatch her.

 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs