FinansWatch

Sparekassen Hvetbo fyrer direktøren

Ny adm. direktør bliver den hidtidige HR-chef Lars Guldager. Banken nedjusterede sin resultatprognose markant for tre uger siden. (Opdateres)

I en meddelelse til fondsbørsen skriver bestyrelsen i Sparekassen Hvetbo, at den har udnævnt Lars Guldager som ny sparekassedirektør med omgående virkning.

" Bestyrelsen har besluttet at opsige sparekassens hidtidige direktør, Jens Gamst Boelskifte, som følge af sparekassens utilfredsstillende resultater. Jens Gamst Boelskifte fratræder indenfor kort tid," står der i meddelelsen.

Den nye CEO Lars Guldager er uddannet i sparekassen og har siden 2004 fungeret som HR-chef.

"Lars Guldager Har ud over sin uddannelse i sparekassen en supplerende uddannelse som merkonom. Lars Guldager har ikke ledelseshverv i andre virksomheder," skriver Hvetbo-bestyrelsen.

Landbrugsnedskrivninger

FinansWatch bringer et interview med bestyrelsesformand  Chr. Hem, ligeså snart medarbejderne er orienteret.

Sparekassen Hvetbo nedjusterede den 18. januar forventningerne til sit årsresultat markant, hvor forventningerne til årets resultat blev justeret ned fra et minus på 45 mio. til minus 70-75 mio. kr. før kursreguleringer og indbetalinger til sektorløsninger.

Dengang sagde Jens Gamst Boelskifte, at der bag nedjusteringen lå dårligere regnskabstal fra en række erhvervs- og landbrugskunder. De øgede landbrugsnedskrivninger skyldes ikke kun Finanstilsynets nye prissætning af landbrugsjord, som blandt andet kostede millionnedskrivninger i Vestjysk Bank.

Lidt på kistebunden

”Det er en af de ting, der kommer i vægtskålen, men der er mange andre ting også. Det drejer nok sig om, at vi betaler regningen fra de gode år, og så kan vi så være glade for, at vi har tjent nogle penge i de gode år, så vi har lidt på kistebunden,” sagde direktør Jens Gamst Boelskifte dengang.

Den senest offentliggjorte solvensprocent var fastsat til 18,4, mens det endelige solvensbehov ikke lå klar i forbindelse med nedjusteringen den 18. januar.

”Solvensbehovet er under beregning og der er kommet nye direktiver her 11. januar, som ændrer lidt på tingene,” sagde Jens Gamst Boelskifte.

 

Sparekassen Hvetbo nedjusterer markant

Hvetbo: Vi betaler regningen for de gode år

Landbrugskunder tynger i Hvetbo 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs