Analytikere forventer ny opjustering fra Sydbank senere i år

Danske Banks analytikere forventer, at højere renteindtægter vil føre til en ny opjustering fra Sydbank i 2023. 
Sydbank med Karen Frøsig i spidsen venter et overskud på 2,3-2,6 mia. kr. i år, men Danske Bank forventer, at overskuddet ender på 2,7 mia. kr. | Foto: Les Kaner/BAM
Sydbank med Karen Frøsig i spidsen venter et overskud på 2,3-2,6 mia. kr. i år, men Danske Bank forventer, at overskuddet ender på 2,7 mia. kr. | Foto: Les Kaner/BAM
AF MARKETWIRE OG FINANSWATCH

En stærk udvikling i nettorenteindtægterne vil bane vejen for endnu en opjustering fra Sydbank senere på året.

Det skriver analytikere fra Danske Bank efter onsdagens store opjustering fra Sydbank.

”På dagen hvor europæiske banker faldt 9 pct. på markedsstress, hævede Sydbank sin prognose for 2023 med 20 pct. Mens opjusteringen var ventet, så venter vi, at en meget stærk trend for nettorenteindtægterne vil bane vejen for endnu en opjustering senere i 2023, skriver Danske Banks analytikere Asbjørn Nicholas Mørk og Andreas Hakansson i et notat.

Danske Bank-analytikerne fastholder en købsanbefaling for aktien med et kursmål på 450 kr. efter opjusteringen.

Sydbank forventer nu et overskud på 2,3-2,6 mia. kr., hvilket er et løft på 400 mio. kr. fra den tidligere prognose, og Sydbank står dermed til at overgå sidste års rekordoverskud på 1,9 mia. kr. med op mod 37 pct. 

Danske Bank estimerer, at Sydbank kommer ud af 2023 med et overskud på 2,7 mia. kr., hvilket 7 pct. over konsensusforventningerne blandt de analytikere, der dækker aktien. 

Sydbank-aktien fremhæves som en ”sikker havn” i den nuværende miljø, mens eneste bekymring er, at volitaliteten på obligationsmarkedet kan udskyde bankens planlagte udstedelse af tier-2-kernekapital - og dermed også tilbagekøb af egne aktier i 2023.

Fredag stiger Sydbank-aktien 1,8 pct. til 323,60 kr., men før opjusteringen onsdag lå aktien i 331,80 kr., hvilket skal ses i lyset af den markedsuro, der har været som følge krakket i Silicon Valley Bank og uroen om Credit Suisse. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også