FinansWatch

Virksomheder låner flere penge trods store indlån

Bankers udlån til virksomheder er vokset med et trecifret milliardbeløb i det forgangne år.

Danske Bank oplever, at virksomhedskunder optager lån med typisk kortere løbetid. | Foto: Andrew Kelly/Reuters/Ritzau Scanpix

I det forgangne år er bankers udlån til virksomheder vokset med 102 mia. kr. – den største stigning siden finanskrisen – og det til trods for, at virksomhederne har store indlån på op til 450 mia. kr., skriver Børsen Pro Finans med henvisning til tal fra Nationalbanken.

To tredjedele af nyudlånet er lån med løbetid på under et år.

”Det er, fordi kunderne i første omgang ser ting som usikkerhed i forsyningskæden og udsving i energipriserne som udfordringer, der skal løses på kort sigt. Men hvis problemerne hænger ved, vil lånene typisk blive længere løbende,” siger Bo Wetterstein, chef for Danske Banks afdeling for de største erhvervskunder, til Børsen Pro Finans.

Nationalbanken oplyste onsdag, at bankerne har øget deres udlån til særligt store virksomheder.

”Udlånsvæksten har været stærkest for de størstevirksomheder, men udlånet til små- og mellemstore virksomheder er også steget betydeligt i løbet af det første halvår af 2022. Virksomheder i brancher med særlig høj aktivitet har stået for en betydelig del af kreditvæksten,” skrev Nationalbanken i en analyse torsdag.

Nationalbankdirektør: Inflationen er vigtigste udfordring i dag

Lars Rohde kommer med slet skjult stikpille til finansielle institutioner

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs