FinansWatch

Svensk bank sætter sig på to tredjedele af Bank Norwegian

En stor del af Bank Norwegians aktionærer har nikket ja til købstilbud fra svensk bank, der har sværmet om den norske bank i månedsvis.

Foto: Screenshot fra banknorwegian.no

Svenske Nordax Bank har fået ja tak til et købstilbud fra flere Bank Norwegian-aktionærer, og det betyder, at Nordax nu er på vej til at eje 66,76 pct. – altså lige over to tredjedele – af aktierne i Bank Norwegian. Det skriver FinansWatchs norske søstermedie med henvisning til en børsmeddelelse fra Nordax.

Nordax' bejlen til Bank Norwegian har stået på i et halvt års tid. I marts meddelte banken sin købsinteresse, og siden er buddet blevet forhøjet ad flere omgange, så det nu lyder på 105 norske kr. pr. aktie. En stor del af Bank Norwegians aktionærer har altså ment, at det er en god pris.

"Tilbuddet er nu blevet accepteret af et solidt flertal af aktionærerne, hvilket beviser, at tilbuddet er attraktivt. Vi håber, at denne nye milepæl vil opmuntre de resterende aktionærer til at acceptere vores tilbud," udtaler Jacob Lundblad, adm. direktør for Nordax, i meddelelsen.

Det er Nordax' mål at få accept af tilbuddet fra 90 pct. af Ban Norwegians aktionærer.

Bank Norwegians bestyrelse anbefalede i juli akionærerne at takke ja til Nordax' tilbud.

Bestyrelse siger ja til svensk banks nye bud på Bank Norwegian

Bank Norwegians topchef trækker sig 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs