FinansWatch

Bestyrelse siger ja til svensk banks nye bud på Bank Norwegian

Vejen er banet for, at den svenske bank Nordax kan købe norske Bank Norwegian. Et flertal i bestyrelsen anbefaler således aktionærerne at sige ja til et nyt købstilbud.

Foto: Colourbox

Efter at have modtaget tre købstilbud anbefaler et flertal i norske Bank Norwegians bestyrelse nu aktionærerne at sige ja tak til at sælge deres aktier til den svenske bank Nordax.

Årsagen er, at Nordax er kommet med et nyt og forbedret købstilbud på 105 norske kr. pr aktie efter at have haft adgang til selskabets bøger og gennemført en due-dilligence-proces.

"Majoriteten af bestyrelsen har med afsæt i en samlet vurdering, oplyst Nordax, at den er klar til at anbefale det opdaterede tilbud, mens den på samme tid forbeholder sig ret til at trække eller ændre anbefalingen, hvis den skulle modtage et bedre bindende tilbud," lyder det i en meddelelse.

Allerede i starten af marts oplyste Nordax, at banken ønskede at købe forbrugslånsbanken Bank Norwegian, der også er tilstede i Danmark, for 17,8 mia. norske kr.

Men i første omgang mente bestyrelsen ikke, at tilbuddet var godt nok. 3. maj kom Nordax med et nyt bud på 100 norske kr. pr aktie, hvilket ifølge det norske erhvervsmedie E24 reelt var 10 kr. højere pr aktie end det gamle bud. Men heller ikke det var godt nok.

Efter at have gennemgået Bank Norwegians bøger er Nordex altså nu kommet frem til, at forbrugslånsbanken er så interessant, at man er villig til at lægge yderligere 5 kr. oven i pr. aktie. Prisen kan dog ændre sig, hvis der bliver udbetalt udbytte til aktionærerne i den mellemliggende periode.

Ifølge det norske medie E24 gør Nordax det klart i en meddelelse, at man ikke kommer med flere tilbud, hvis aktionærerne fortsat siger nej tak.

Bank Norwegian frasælger dårlige danske lån for knap halvanden milliard kroner

Afgående dansk topchef i Bank Norwegian rykker til Sverige 

Mere fra FinansWatch

Klarna tavs om stor spareplan

Hverken i Danmark, Norge eller på hovedkontoret i Sverige er der svar at hente om, hvordan Klarnas spareplan vil ramme fintech-selskabets afdelinger.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs