FinansWatch

ECB letter kapitalkrav til banker

ECB har lettet kapitalkravene til banker på grund af coronakrisen. Fremover vil bankerne under ECB's tilsyn kunne fraregne eksponeringer over for centralbankerne.

Christine Lagarde, centralbankchef for ECB | Foto: FREDERICK FLORIN/AFP / AFP

Den Europæiske Centralbank, ECB, har lettet kapitalkravene til banker med henvisning til ekstraordinære omstændigheder på grund af coronakrisen.

Det skriver ECB i en meddelelse.

Fremover vil bankerne under ECB's tilsyn kunne fraregne eksponeringer over for centralbanker - det vil sige mønter, pengesedler og indeståender - når de udregner deres såkaldte "leverage ratio", der er bankens egentlige kernekapital sat i forhold til balancen.

Lempelsen vil øge bankernes samlede "leverage ratio" på 5,36 pct. med omkring 0,3 pct.point, skriver ECB.

I dansk kontekst er Nordea underlagt ECB's tilsyn.

"Det frigiver noget kapital, som man kan låne ud, hvis der er efterspørgsel efter det. Det er så spørgsmålet om det er tilfældet lige nu. Men det er en frihedsgrad, som bankerne får, som er lidt større end tidligere," siger Anders Haulund Vollesen, analytiker i Jyske Bank, til Ritzau Finans.

Mere fra FinansWatch

Sorte selskaber bag pensionsbranchens grønne milliarder

Flere pensionsselskaber har talt olieselskaber som BP, Shell og Halliburton med i de 248 mia. kr., branchen har meldt ind som "grønne investeringer" til regeringens klimapartnerskab for finanssektoren. "Vanvittigt," lyder det fra kritiker.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs