FinansWatch

ECB-medlem: Centralbanken vil stramme pengepolitikken efter krisen

Isabel Schnabel, bestyrelsesmedlem i ECB, siger, at den lempelige pengepolitik ikke vil fortsætte, når det igen lysner for de europæiske økonomier.

Isabel Schnabel, bestyrelsesmedlem i ECB | Foto: Ralph Orlowski/Reuters/Ritzau Scanpix

Den ultralempelige pengepolitik, som Den Europæiske Centralbank, ECB, har ført under coronakrisen, vil ikke fortsætte, når der på et tidspunkt kommer gang i de europæiske økonomier igen.

Sådan lyder det fra Isabel Schnabel, bestyrelsesmedlem i ECB, fredag formiddag ved et arrangement i Berlin.

"ECB vil være påpasselige med ikke at kvæle det spirende opsving ved at igangsætte en strammere politik for tidligt," lød det fra Isabel Schnabel ifølge Reuters.

"Men når krisen er overstået, og inflationen er tilbage på rette spor mod vores målsætning, bliver ECB nødt til at træde tilbage på linje med dets mandat," fortsatte hun.

ECB har under coronakrisen forsøgt at stimulere den europæiske økonomi og holde luft under inflationen ved blandt andet at gennemføre det massive obligationsopkøbsprogram kaldet PEPP, Pandemic Emergency Purchase Program, for i alt 1350 mia. euro.

Isabel Schnabel er blandt de ECB-medlemmer, der fredag taler til forskellige arrangementer, efter at ECB afsluttede sit rentemøde torsdag eftermiddag.

Her oplyste centralbanken blandt andet, at renten fastholdes, og bankens opkøbsprogram fortsat er på op til 1350 mia. euro.

Mere fra FinansWatch

Sorte selskaber bag pensionsbranchens grønne milliarder

Flere pensionsselskaber har talt olieselskaber som BP, Shell og Halliburton med i de 248 mia. kr., branchen har meldt ind som "grønne investeringer" til regeringens klimapartnerskab for finanssektoren. "Vanvittigt," lyder det fra kritiker.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs