FinansWatch

Tidligere Danske Bank-chef: Forståelse for bankers bevæggrunde gør det nemmere at være kunde

Årets Finansvirksomhed: Finanssektoren skal være bedre til forklare sin rolle i samfundet. Men kunderne skal også være bedre til at forstå bankernes bevæggrunde – det giver nemlig fordele. Det er budskabet fra den professionelle bestyrelseskvinde Anne Louise Eberhard i anledning af Årets Finansvirksomhed.

Foto: Danske Bank

Anne Louise Eberhard har siden 2014 arbejet som professionel bestyrelsekvinde og sidder i dag bestyrelsen hos blandt andet FLS, Bavarian Nordic og Topdanmark. Før det var hun gennem årtier strøget til tops i Danske Banks investment banking division.

Hun kender derfor finanssektoren indefra, men repræsenterer i dag store bankkunder.

"Det er vigtigt at forstå bankernes bevæggrunde. Mange elsker jo at hade banker. Hvis man forstår, hvorfor bankerne siger ja nogle gange og nej andre gange, så bliver det nemmere at manøvrere også som virksomhed. Et forretningsforhold skal være gensidigt fornuftigt," siger hun.

"Da jeg var i banksektoren var det rart, at kundene forstod banksektoren og dermed kunne stille rimelige krav."

Til gengæld mener hun også, at krisen afslører, at bankerne ikke er gode nok til at forklare deres rolle i samfundet. Og så starter misforståelserne mellem bank og kunden.

"Når der kommer en krise, bliver der brug for bankerne. Derfor skal vi huske at sætte pris på bankerne i fredstid."

Se hele interviewet med Anne Louise Eberhard her:

 

Årets Finansvirksomhed 2020 i kategorierne bank, forsikring og pension bliver kåret torsdag den 4. juni i et samarbejde mellem FinansWatch og EY. Vinderne vil blive offentliggjort her på FinansWatch.

Samtidig udgives rapporten Årets Finansvirksomhed. Rapporten er gratis for abonnenter på FW Insight, men kan også købes separat. Læs mere om FW Insight her: https://insight.finanswatch.dk/

På grund af corona-situationen afholdes der i år ikke en fysisk konference og prisoverrækkelse. Men vi vender stærkt tilbage i 2021.

Læs nedenfor hvilke selskaber, der vandt priser sidste år.

Her er vinderne af årets Finansvirksomhed 2019

Se videointerview med PFA's topchef, Allan Polack, i forbindelse med Årets Finansvirksomhed nedenfor:

Polack: Coronakrisen afslører kritikernes dobbeltmoral over for finanssektoren

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs