FinansWatch

Polack: Coronakrisen afslører kritikernes dobbeltmoral over for finanssektoren

Årets Finansvirksomhed: I anledningen af prisuddelingen "Årets Finansvirksomhed" besøger FinansWatch en stribe nøglepersoner i den danske finansielle sektor til en række videointerviews. Topchef i PFA, Allan Polack, gør her status og ser fremad for den finansielle sektor. Han mener, at bankerne er udsat for en urimelig kritik.

Foto: Watch Medier/Jan Bjarke Mindegaard

Årets Finansvirksomhed er den årlige prisuddeling, hvor FinansWatch sammen med EY hædrer de mest veldrevne finansielle virksomheder i Danmark. Da selve prisuddelingen er aflyst på grund af corona, har vi i stedet for en festlig dag i København besøgt en række nøglepersoner fra sektoren med et par kameraer.

Men er der overhovedet noget at fejre midt i krisen? I høj grad, mener adm. direktør Allan Polack fra Danmarks største pensionsselskab, PFA.

Selv om sektoren endnu engang har fået på puklen af politikere og enkelte erhvervsorganisationer, så udstiller coronakrisen kritikernes egen dobbeltmoral.

"I den krise, vi er i nu, har jeg været vidne til, at rigtig mange finansvirksomheder, her tænker jeg i høj grad også på banker, har strakt sig ganske langt. Og de skal jo stadig leve op til de kriterier, vi har i Basel-regler, og i den måde sektoren er reguleret på. Man kan jo ikke bare sige, at nu låner vi ud," siger han.

"Når sektoren taber penge, så siger man; "I skulle også have styret de der ting bedre", og "hvorfor var I så letsindige." Og når de ikke låner nok ud, så skulle de låne meget mere ud, som man hører noget kritik af i øjeblikket."

"Det viser den der dobbeltmoral, der er overfor finanssektoren," siger Allan Polack i interviewet, hvor han også slår til lyd for flere grønne investeringer.

Allan Polack er desuden skeptisk over for de voldsomme stigninger på markederne. Men han mener, at krisen giver en række muligheder for at fremskynde en mere digital og bæredygtig transformation af økonomien.

Se interviewet med Allan Polack her:

Årets Finansvirksomhed 2020 i kategorierne bank, forsikring og pension bliver kåret torsdag den 4. juni i et samarbejde mellem FinansWatch og EY. Vinderne vil blive offentliggjort her på FinansWatch.

Samtidig udgives rapporten Årets Finansvirksomhed. Rapporten er gratis for abonnenter på FW Insight, men kan også købes separat. Læs mere om FW Insight her: https://insight.finanswatch.dk/

På grund af corona-situationen afholdes der i år ikke en fysisk konference og prisoverrækkelse. Men vi vender stærkt tilbage i 2021.

Læs nedenfor hvilke selskaber, der vandt priser sidste år.

Her er vinderne af årets Finansvirksomhed 2019

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs