FinansWatch

Kommende ECB-chef ser lavere renter: "Vi skal overvåge bivirkninger"

Christine Lagarde, der snart bliver topchef i Den Europæiske Centralbank (ECB), mener, at centralbanken har værktøjerne i sin værktøjskasse til at tackle en økonomisk nedtur - og den skal være klar til at bruge dem, hvis det bliver nødvendigt.

Foto: Carlos Jasso/Reuters/Ritzau Scanpix

I et skriftligt svar til EU-Parlamentet løfter Christine Lagarde ifølge Bloomberg News sløret for, at hun ikke mener, at ECB's renter endnu har nået deres nedre grænse:

"Jeg mener ikke, at ECB har nået den effektive nedre grænse på renterne, men det er klart, at de lave renter har betydning for banksektoren og den finansielle sektor generelt. Så det vil være essentielt at overvåge, om der kommer bivirkninger i fremtiden, jo længere tid der er lave renter, skriver hun.

I Lagardes optik har tidligere indgreb fra ECB været "effektive og succesfulde", og hun mener, at pengepolitikken i den overskuelige fremtid skal være medgørlig.

"Den præcise blanding af tiltag vil være afhængig af baggrunden for de chok, der har indflydelse på udsigterne til inflationen, samt forholdene på det finansielle marked, skriver hun ifølge Bloomberg News.

ECB har flere andre pengepolitiske våben i arsenalet end at ændre på rentesatserne for at forsøge at nå inflationsmålet på tæt på, men under 2 pct. - blandt andet kan der iværksættes opkøb af europæiske statsobligationer.

Franske Christine Lagarde stopper 12. september som formand for Den Internationale Valutafond (IMF), hvor hun har været siden 2011, hvorefter hun på et senere tidspunkt erstatter italienske Mario Draghi som chef for ECB.

Spar Nord afventer ECB-beslutning før udmelding om negative renter 

Italien: Tiårig rente rammer historisk lavpunkt 

Mere fra FinansWatch

Kryptokollaps bliver lakmusprøve for industriens sikre havne

Et kollaps af en af de mest betroede stablecoins har sendt chokbølger igennem kryptoindustrien og skabt frygt for, hvad der vil ske, hvis en lignende skæbne undergår andre vigtige aktiver. Sammenbruddet er blevet sammenlignet med Lehman Brothers-krakket samt en historisk sort onsdag i 1992.

Mybanker-køb skal sikre udvikling fremfor kannibalisering

Både når det gælder forretningsmodel og arbejdsområde, så minder sammenligningsportalerne Lendo og Mybanker så meget om hinanden, at ”det nærmest er latterligt så kompartible de to forretninger er”. Det mener Johan Malmsten, der efter den norske mediekoncern Schibsteds køb af Mybanker er direktør for begge platforme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs