FinansWatch

Kommende ECB-chef ser lavere renter: "Vi skal overvåge bivirkninger"

Christine Lagarde, der snart bliver topchef i Den Europæiske Centralbank (ECB), mener, at centralbanken har værktøjerne i sin værktøjskasse til at tackle en økonomisk nedtur - og den skal være klar til at bruge dem, hvis det bliver nødvendigt.

Foto: Carlos Jasso/Reuters/Ritzau Scanpix

I et skriftligt svar til EU-Parlamentet løfter Christine Lagarde ifølge Bloomberg News sløret for, at hun ikke mener, at ECB's renter endnu har nået deres nedre grænse:

"Jeg mener ikke, at ECB har nået den effektive nedre grænse på renterne, men det er klart, at de lave renter har betydning for banksektoren og den finansielle sektor generelt. Så det vil være essentielt at overvåge, om der kommer bivirkninger i fremtiden, jo længere tid der er lave renter, skriver hun.

I Lagardes optik har tidligere indgreb fra ECB været "effektive og succesfulde", og hun mener, at pengepolitikken i den overskuelige fremtid skal være medgørlig.

"Den præcise blanding af tiltag vil være afhængig af baggrunden for de chok, der har indflydelse på udsigterne til inflationen, samt forholdene på det finansielle marked, skriver hun ifølge Bloomberg News.

ECB har flere andre pengepolitiske våben i arsenalet end at ændre på rentesatserne for at forsøge at nå inflationsmålet på tæt på, men under 2 pct. - blandt andet kan der iværksættes opkøb af europæiske statsobligationer.

Franske Christine Lagarde stopper 12. september som formand for Den Internationale Valutafond (IMF), hvor hun har været siden 2011, hvorefter hun på et senere tidspunkt erstatter italienske Mario Draghi som chef for ECB.

Spar Nord afventer ECB-beslutning før udmelding om negative renter

Italien: Tiårig rente rammer historisk lavpunkt

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere