Bedre end ventet resultat og ændret udbyttepolitik hos Swedbank

Trods et bedre regnskab end ventet, skruer Swedbank ned for fremtidige udbytter blandt andet som følge af bankens indvolvering i hvidvask.
Foto: Bob Strong / Reuters / Ritzau Scanpix
Foto: Bob Strong / Reuters / Ritzau Scanpix
AF RITZAU FINANS

Swedbank kom bedre end ventet af analytikerne gennem årets andet kvartal. Det viser regnskabet fra den svenske storbank onsdag morgen, hvor banken også oplyser, at den ændrer udbyttepolitik.

I andet kvartal havde banken samlede indtægter på 11.416 mio. svenske kr. mod ventede indtægter på 11.190 mio. svenske kr. ifølge det svenske Infront Data. Nettorenteindtægterne var på 6607 mio. svenske kr. mod ventede 6567 mio. svenske kr., og driftsoverskuddet blev på 6552 mio. svenske kr. mod et ventet overskud på 6106 mio. svenske kr.

I forhold til samme kvartal sidste år er der tale om en nedgang i driftsoverskuddet fra 7319 mio. svenske kr., men faldet forklares med, at der i andet kvartal 2018 var engangsindtægter fra salget af kreditinformationsbureauet UC.

Swedbanks tab på lån er for kvartalet opgjort til 109 mio. svenske kr. mod ventede tab på 362 mio. svenske kr.

Sammen med regnskabet oplyser banken, at den vil nedsætte sit udbytte til 50 pct. af overskuddet fra 75 pct. for at styrke kapitalpositionen.

Det er højere krav til bankens kontracykliske kapitalbuffer, de lavere rentes påvirkning af pensionsforpligtelserne, udlånsvækst samt usikkerheden om bankens arbejde for at hindre hvidvaskning af penge, der tilsammen motiverer til den ændrede udbyttepolitik, forklarer bankens topchef, Anders Karlsson.

Medie: Undersøgelse linker svensk storbank til Syriens kemiske våbenprogram 

Så er det officielt: Kortkæmpe vinder opgaven på infrastruktur til bankers betalingssamarbejde 

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Peter Jensen er chefkonsulent i Finanssektorens Uddannelsescenter. | Foto: Pr / Fu

Klumme: Kompleks ledelse kræver kompetencer

Læs også