FinansWatch

Finansoprydder stævner tidligere topfolk i Københavns Andelskasse for tocifret millionbeløb

Jesper Bak og ni andre medlemmer af den tidligere ledelse i den nu statsovertagede Københavns Andelskasse er blevet stævnet af Finansiel Stabilitet.

Jesper Bak i midten | Foto: Ritzau Scanpix/Carsten Bundgaard

Statens oprydningsfirma på finansområdet, Finansiel Stabilitet, har stævnet ti tidligere medlemmer af ledelsen i den nu statsovertagede Københavns Andelskasse. Det skriver Berlingske. Blandt de stævnede er blandt andet finansmanden Jesper Bak, og samlet kræver oprydningsselskabet over 10 mio. kr.

Avisen skriver, at stævningen er delt op i to søgsmål, men at Jesper Bak indgår i begge, mens personkredsen derudover er forskellig. Det ene går på et krav om erstatning på små 5 kr. i forbindelse med et lån, som ifølge Finansiel Stabilitet medførte tab for andelskassen. Lånet vedrører angiveligt en velhavende kundes plan om opbygning af en forretning, og blandt andet nævnes det, at Jesper Bak havde ejerinteresser i kundens selskaber, hvilket han ikke oplyste.

Det andet søgsmål vedrører salget af selskabet OTC-listen ApS, som Bak var medejer af, mens han også var medejer af andelskassen. Avisen skriver, at ifølge stævningen har hans økonomiske interesser styret den tabsgivende disposition i andelskassen.

Jesper Bak betegner over for Berlingske søgsmålene som grundløse, men vil derudover ikke kommentere.

Investorkreds fra lukket andelskasse har samlet sig i spil om fynsk lokalbank

Har fået frataget stemmeret i lokalbank – men køber stadig aktier

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs