FinansWatch

Investorkreds fra lukket andelskasse har samlet sig i spil om fynsk lokalbank

En kreds af tidligere investorer i den nu lukkede Københavns Andelskasse står for en betydelig ejerandel i fynske Totalbanken. Det viser nye oplysninger fra Finanstilsynet, som mener, at investorerne handler i forening og derfor har inddraget stemmeretten hos aktionærer. FinansWatch går tæt på ejerkredsen.

Jesper Bak (i midten) på Totalbankens generalforsamling 3. april. Til højre ses Mustapha Yassine, der også har investeret i banken. Til venstre ses Kim Ries Skovby, der er formand for Jesper Baks selskab Dansk OTC Invest, der ligeledes har investeret i banken. | Foto: Ritzau Scanpix/Carsten Bundgaard

Den 2. april fratog Finanstilsynet stemmeretten for ca. 37 pct. af aktionærerne i fynske Totalbanken. Det drejede sig om den fynske erhvervsmand Heine Delbing med 19 pct. af aktierne og den ombruste finansmand Jesper Bak, der for første gang flagede sig som storaktionær, da han havde 9,35 pct. af aktierne.

Fratagelsen af stemmeretterne betød, at aktionærgruppen med Heine Delbing og Jesper Bak i spidsen ikke fik gennemført deres ønske om en ændring af Totalbankens repræsentantskab og bestyrelse på bankens generalforsamling 3. april.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs