FinansWatch

Danske Andelskassers Bank lancerer massiv spareplan

Danske Andelskassers Bank tilpasser organisationen ved at sammenlægge otte filialer, mens 29 stillinger nedlægges. (Opdateret).

Danske Andelskasser Bank skærer nu forretningen til.

Det sker med en netop offentliggjort spareplan.

Otte filialer sammenlægges med andre filialer, og 29 stillinger nedlægges.

Tiltagene sker på baggrund af de økonomiske konjunkturer og de dæmpede forventninger til den økonomiske vækst i de kommende år, skriver banken.

Ny chef i spidsen

I spidsen for tilpasningerne er den nytiltrådte direktør, Jan Pedersen, der 1. august trådte til efter adm. direktør Vagn T. Raun.

”Vi har et ansvar overfor aktionærer, kunder og medarbejdere i forhold til at sikre en langsigtet stabil og sund udvikling for banken. Det betyder også, at vi har et ansvar for at tage de nødvendige beslutninger - både når det er behageligt, og når det som nu er ubehageligt. Markedsforholdene har ændret sig markant til det værre de seneste måneder, og det samme har udsigterne for den økonomiske udvikling i Danmark, hvorfor der stilles øgede krav til forholdet mellem indtjening og omkostninger. Som udmeldt i forbindelse med kvartalsregnskabet har vi derfor foretaget en grundig vurdering af hele bankens struktur, processer, forretningsgange og forretningsområder, som nu er tilendebragt,” siger Jan Pedersen i meddelelsen.

Yderligere tilpasninger

Banken har i dag 52 filialer i Jylland og på Fyn, men det tal vil inden årets udgang blive nedbragt til 44.

Flertallet af de 29 medarbejdere er fritstillet med virkning fra dags dato. I seks medarbejderes tilfælde er der tale om frivillige aftrædelsesordninger.

Foruden filialnedlægninger og medarbejderreduktioner gennemfører banken forskellige tiltag for at nedbringe omkostningerne og øge effektiviteten.

”Med disse tilpasninger skaber vi en endnu stærkere organisation, der er tilpasset såvel de nuværende økonomiske markedsforhold som de fremtidige. Lokalt engagement og kompetent rådgivning er nøglebegreber for os, og dem fremtidssikrer vi på denne måde,” siger Jan Pedersen i meddelelsen.

Opdateret 10.33

 

Danske Andelskassers Bank forbereder spareplan

Regnskab: DAB-nedskrivninger runder en kvart millliard

DAB: Konkurs påvirker ikke forventninger

DAB i løbende dialog om opkøb

DAB: Vores kunder har det svært 

Mere fra FinansWatch

Sorte selskaber bag pensionsbranchens grønne milliarder

Flere pensionsselskaber har talt olieselskaber som BP, Shell og Halliburton med i de 248 mia. kr., branchen har meldt ind som "grønne investeringer" til regeringens klimapartnerskab for finanssektoren. "Vanvittigt," lyder det fra kritiker.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs