FinansWatch

Regnskab: DAB-nedskrivninger runder en kvart millliard

Danske Andelskassers Bank har tabt 127,5 mio. kr. før skat i årets første ni måneder mod 108 mio. kr. i samme periode sidste år. Banken opjusterer samtidig forventninger til basisresultatet for 2011. Opdateret.

Danske Andelskasser Bank har nedskrevet 2 pct. af udlånet i de første ni måneder af 2011. Det svarer til et beløb på 254,8 mio. kr.

Men selv om det rent faktisk er en svag forbedring i forhold til 2010, hvor banken nedskrev 280,9 mio. kr., så er resultatet for årets første ni måneder en klar tilbagegang: Banken har tabt 127,5 mio. kr. mod 108 mio. kr. i det tilsvarende tidsrum af 2010.

En pæn del af det hug skal nok tilskrives kursreguleringer, der går fra et plus på 55,8 mio. kr. til et minus på 15,3 mio. kr. Dermed æder reguleringerne forbedringerne på udgifter til personale og administration, der går fra 422,2 mio. kr. til 368,3 mio. kr.

Utilfredsstillende

Banken hæver sine forventninger til basisindtjening før kursreguleringer, nedskrivninger og udgifter til bankkrak. Resultater ventes nu at lande på 210-240 mio. kr. mod  190-220 mio. kr.

”Den markedsøkonomiske forværring i tredje kvartal har påvirket vores regnskab i markant negativ grad. Det skyldes især, at nogle af vores kunder er blevet påvirket af denne forværring i en grad, så vi har været nødt til at nedskrive på engagementerne. Selv om den grundlæggende forretning altså udvikler sig meget tilfredsstillende, må vi konstatere, at den overordnede udvikling i kvartalet ikke har været tilfredsstillende," skriver adm. direktør Jan Pedersen i en meddelelse og uddyber:

”Som udmeldt i forbindelse med halvårsrapporten er det vores vurdering, at omkostningsniveauet skal nedbringes. Men vi har et solidt kapitalgrundlag og er ikke presset til at lave forhastede løsninger. Man skal ikke forandre for forandringens skyld, men for at styrke banken. Vi ønsker at sikre den langsigtede stabilitet for banken, og derfor er vi i gang med en grundig vurdering af hele bankens struktur, processer, forretningsgange og forretningsområder tillige med forventninger til den fremtidige markedsøkonomiske udvikling. Når denne vurdering er tilendebragt, vil vi lave de nødvendige tilpasninger, og der ses i den forbindelse på såvel filialsammenlægninger som reduktioner i medarbejderstaben."

Mere fra FinansWatch

Ny direktør vil ikke have ret, bare fordi hun er chef: "Det bedste argument bør vinde"

Efter små tre år i Microsoft Danmark vinker Anne Marie Kindberg farvel for i stedet at blive kommerciel direktør hos fintech-virksomheden Lunar fra 1. februar. De første dage skal hun formentlig lytte lidt mere, end hun skal tale, og så ser hun frem til at blive en del af en virksomhed, der ifølge hende kommer til at revolutionere bankbranchen, som vi kender den.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs