FinansWatch

Banknordik-direktør: Færre lån fulgte med Amagerbank-køb end ventet

Den låneportefølje, som Banknordik overtog med købet af Amagerbanken med virkning fra 1. juli, var lavere end oprindeligt ventet.

Banknordik vurderer dog, at der til gengæld er forsvundet mindre forretningsomfang i den overtagne forretning, end banken fra starten havde estimeret.

Købet af Amagerbanken kom i stand efter en aftale med Finansiel Stabilitet den 18. maj, og dagen efter kunne Banknordik fortælle, at man med overtagelsen af de sunde dele af Amagerbanken ville overtage udlån- og garantier for 4,9 mia. kr.

Siden har det imidlertid vist sig, at overtagelsen reelt kun kom til at omfatte udlån for ca. 3,8 mia. kr., hvilket kom frem i forbindelse med Banknordiks regnskab for tredje kvartal mandag.

Større kundeafgang end ventet

"I perioden, fra hvor vi kikkede på prospektet på Amagerbanken, og indtil vi overtog banken, var fragangen af kunder større, end vi havde regnet med. Så den primobalance, som vi fik med købet, var lidt mindre, end vi havde regnet med," siger vicedirektør John Rajani fra Banknordik til Ritzau Finans.

Med de overtagne Amagerbanken-kunder steg Banknordiks udlån i Danmark per 1. juli til 5,3 mia. kr. fra 1,5 mia. kr. Siden er det faldet til 4,9 mia. kr. frem til udgangen af september 2011.

"Udlånet er sivet en smule siden, men det er ikke så meget mere, end hvad markedet har oplevet generelt. Så situationen, som den er i dag, er meget stabil, og vi er nogenlunde på det niveau, som vi havde regnet med. Vi fik færre kunder ved købet, men havde til gengæld regnet med, at vi mistede nogle flere," siger John Rajani.

(Ritzau Finans)

Regnskab: Banknordik hæver indtjeningen 

Mere fra FinansWatch

Analyse: Finansiel Stabilitet havde hårdt brug for Højesterets dom i Roskilde Bank-sagaen

Thi kendes for ret, også magtfulde bankdirektører har et personligt ansvar for, at bankkreditter vurderes ordentligt. Højesterets dom i Roskilde Bank-sagen mejsler i granit, at “business judgement rules” ikke er et fripas for bankledelser. Afgørende, principiel dom, også for nutidens bankhåndværk, skriver FinansWatch’ Jens Chr. Hansen i denne analyse.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs