FinansWatch

Regnskab: Banknordik hæver indtjeningen

Gennem 2011 er basisindtjeningen steget fra 28 mio. kr. i første kvartal til 62 mio. kr. i tredje kvartal. Integrationen af Amagerbanken følger planen. Opdateret.

For de første tre måneder af 2011 lander Banknordik et resultat før skat på 71 mio. kr. Sidste år var det et underskud på 40 mio. kr. (ekskl. salget af Bakkafrost).

For 2011 viser banken en forbedring i basisindtjeningen fra 28 mio. kr. i første kvartal til 62 mio. kr. i tredje kvartal, uden nedskrivninger.

Forbedringerne skyldes primært Banknordiks køb af Amagerbanken, der har betydet en udvidelse af den danske bankforretning.

Ledelsen er tilfreds

I en pressemeddelelse i forbindelse med regnskabet, udtrykker koncernchef i Banknordik tilfredshed.

"Vi er tilfredse med resultatet og med, at de øgede aktiviteter i Danmark slår positivt igennem i regnskabet. Dette sker tilmed på baggrund af det generelt lavere økonomiske aktivitetsniveau og omkostningerne til integrationen af Amagerbanken," siger han.

For årets første tre måneder viser posten nettoindtægter et plus på 543 mio. kr. mod 479 mio. kr. sidste år. Nedskrivningerne falder fra 191 mio. kr. til 58 mio. kr.

Fastholder forventninger

Banken fastholder forventningerne til det samlede år og forventer dermed fortsat et resultat på 50 til 80 mio. kr. efter engangsomkostninger på 95 mio. kr. i forbindelse med købet af Amagerbanken og før skat.

Samtidig skriver banken, at integrationen af Amagerbanken forløber som planmæssigt, og at filialerne senere i november skifter navn til Banknordik.

”Navneskiftet vil give os bedre muligheder for at profilere os på det danske marked som en stærk landsdækkende lokal bank med et solidt økonomisk fundament og tætte relationer til kunderne,” siger Janus Petersen.

Banken skriver samtidig, at de øgede aktiviteter i Danmark vil bidrage betydeligt til bankens resultat fremover.

(Opdateret 8.17)

 

Mere fra FinansWatch

Analyse: Finansiel Stabilitet havde hårdt brug for Højesterets dom i Roskilde Bank-sagaen

Thi kendes for ret, også magtfulde bankdirektører har et personligt ansvar for, at bankkreditter vurderes ordentligt. Højesterets dom i Roskilde Bank-sagen mejsler i granit, at “business judgement rules” ikke er et fripas for bankledelser. Afgørende, principiel dom, også for nutidens bankhåndværk, skriver FinansWatch’ Jens Chr. Hansen i denne analyse.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs