FinansWatch

Hvidbjerg Bank: Lys forenden af tunnellen

I Hvidbjerg Bank aner man muligheden for sorte tal på bundlinjen i 2011, lyder det fra direktør Oluf Vestergaard, der er fortrøstningsfuld efter årets tredje kvartal.

Der er lys forenden af tunnellen, efter den traumatiske oplevelse i forbindelse med Amagerbankens krak, hvor Hvidbjerg Bank blev fanget på venstre ben. Sådan lyder det i regnskabet fra den lille bank, der i går eftermiddags kom med regnskab.

Og det er da også en både tilfreds og fortrøstningsfuld bankdirektør, der kan gøre status efter årets første tre kvartaler.

”Overordnet må jeg sige, at jeg er tilfreds med udviklingen i tredje kvartal. Det, der særligt er tilfredsstillende, er den betydelige betaling, vi har fået fra konkursboet Amagerbanken,” siger Oluf Vestergaard, der også er tilfreds med den primære bankdrift.

Mulighed for indtjeningsfremgang

”Vores udlån viser en behersket fremgang, men det, der også generer fremdriften, er mange rådgivningsopgaver i forhold til for eksempel pension og investeringer, så selvom der ikke er voldsom fremgang i forretningsomfanget, er det alligevel muligt at genere en fremgang på indtjeningssiden, og det er jeg meget tilfreds med,” siger han.

Oluf Vestergaard håber, at den udvikling, han ser nu, fortsætter, for så vil der nemlig stå sorte tal på bundlinjen, når året er omme.

Ikke noget uventet

”Der skal ikke ske noget uventet med hensyn til vores lån og kreditter. Det er jo sådan, at selvom vi er fortrøstningsfulde og positive med baggrund i det her tredje kvartal og året som helhed, så må vi erkende, at vi lige som alle andre kan mærke, at der er krise,” siger Oluf Vestergaard, der ikke tør spå om, hvor stor sandsynligheden for positive tal på bundlinjen er, ”men”, siger han:

”Jeg er overbevist om, at vi også i fjerde kvartal vil se den positive fremgang i basisdriften, vi har set i tredje kvartal, og på basisdriften vil vi have en fremgang i forhold til sidste år. Det er jeg helt overbevist om,” siger han.

Tre ting

I regnskabet fremgår det, at der er tre faktorer, der er afgørende for, om det lykkes banken at komme igennem året med et plus: Udviklingen i den primære bankdrift skal fastholdes, nedskrivningerne må ikke forværres, og der er ikke flere banker, der må gå ned.

Regnskab: Amager-gevinst trækker Hvidbjerg mod plus 

Sådan lyder en bankdirektør der får 6 mio. kr.

Bankchef: "Du skal have et knus lige på stedet"

 

Tilmeld dig FinansWatch' gratis nyhedsbrev eller tegn et gratis 30 dages prøveabonnement på FinansWatch her.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs