FinansWatch

Regnskab: Amager-gevinst trækker Hvidbjerg mod plus

Forhøjet dividende fra Amagerbanken betyder løfter regnskabet for de første ni måneder til et mindre tab på 0,5 mio. kr. efter skat.

Bankkrakene tager. Og bankkrakkene giver. I Hvidbjerg Bank, der havde 28 mio. kr. stående i Amagerbanken, da øbanken faldt i februar, får man på grund af en forhøjet dividende fra boet efter banken nu 84,4 pct. af det tabte beløb tilbage.

Så selv om banken må betale til Fjordbank Mors og til Max Bank i fjerde kvartal nærmer banken sig nu næsten et positivt resultat for hele året. Med plusset for Amagerbanken lander Hvidbjerg således på et resultat på -0,5 mio. kr. efter skat for året første ni måneder.

Banken lister dog alligevel en række forhold, der skal ende rigtigt før man kan lande i i sort på den anden side af december.

- Den gode udvikling på den primære bankdrift skal fastholdes

- Nedskrivningerne skal holde det nuværende niveau, der er en forbedring i forhold til sidste år

- Og så må der ikke kommer flere bankkrak

Banken har en solvens på 12,8 pct. mod et reelt behov under lovkravet på 8 pct.

 

Tilmeld dig FinansWatch' gratis nyhedsbrev eller tegn et gratis 30 dages prøveabonnement på FinansWatch her.

Mere fra FinansWatch

Analyse: Finansiel Stabilitet havde hårdt brug for Højesterets dom i Roskilde Bank-sagaen

Thi kendes for ret, også magtfulde bankdirektører har et personligt ansvar for, at bankkreditter vurderes ordentligt. Højesterets dom i Roskilde Bank-sagen mejsler i granit, at “business judgement rules” ikke er et fripas for bankledelser. Afgørende, principiel dom, også for nutidens bankhåndværk, skriver FinansWatch’ Jens Chr. Hansen i denne analyse.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs