FinansWatch

Avis: Sohn vil lukke Amagerbank-hul

Der har været heftig debat om rollefordelingen mellem Finansiel Stabilitet og Finanstilsynet, bl.a. i forbindelse med den individuelle statsgaranti som Amagerbanken fik 6 måneder før krak. Minister vil sikre bedre samarbejde.

Foto: Uffe Frandsen

Berlingske Business skriver, at Ole Sohn har sat sine embedsmænd til at justere lovgivningen, således at der kommer klarer linjer i forhold til, hvem der har hvilke roller, når der skal uddeles individuelle statsgarantier til banker.

"Jeg planlægger at fremsætte lovforslag, der blandt andet skal sikre, at kommende statsgarantiordninger kommer til at fungere så effektivt som muligt. Vi skal hele tiden lære af de erfaringer, vi gør under den finansielle krise, og selvfølgelig undgå systemfejl. Det er mit indtryk, at der allerede i dag er en fornuftig arbejdsdeling mellem Finanstilsynet og Finansiel Stabilitet, men jeg vil i forbindelse med lovforslaget se på behovet for justeringer, herunder om vi kan præcisere arbejdsdelingen yderligere og sikre det nødvendige samarbejde,« siger han til Berlingske Business.

Skudt til hjørne

Netop det forhold omkring rollefordelingen, når der skal uddeles indviduelle statsgarantier til bankerne, har været i skudlinjen efter Amagerbankens kollaps, da Finansiel Stabilitet hævder, at det ikke kunne stille mere vidtgående krav til Amagerbanken uden at bevæge sig ind på Finanstilsynets område. Et forhold som ekspert i bankret og blogger for Business. dk, Michael Camphausen, kaldte en »systemfejl« i gårsdagens Business.

Inden en eventuel lovændring er klar, og inden der overhovedet bliver uddelt nogen statsgarantier, skal EU dog først være klar med et regelsæt.

Bankpakke 4 åbner for, at forlænge de individuelle statsgarantier, men inden det overhovedet kan blive aktuelt sendes den del af bankpakken til hjørnespark.

»EU-landenes stats-og regeringschefer har på topmødet i sidste uge besluttet, at der hurtigst muligt skal udarbejdes en model for tildeling af individuelle statsgarantier til pengeinstitutter i medlemslandene. Implementeringen af Bankpakke 4-garantierne er derfor aktuelt sat i bero, indtil der er klarhed over, hvad den nye garantiordning indebærer,« siger Ole Sohn til Berlingske.

Bankpakke intet værn mod tab

Det vigtigste var slippe af med Amager

 

Mere fra FinansWatch

Gjensidige løfter det danske resultat med en fjerdedel

Øget rejseaktivitet og erhvervskunder løfter Gjensidiges danske vækst, samtidig med at resultatet springer i vejret. "Nu står vi langt, langt stærkere, end vi nogensinde har gjort, og det skal vi kapitalisere på," lyder det fra koncerndirektør Mats C. Gottschalk.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs