FinansWatch

Bankpakke intet værn mod tab

Staten kan stadig risikere at tabe penge på at garantere lån til bankerne, skriver Berlingske.

Den danske stat kan igen komme til at garantere for obligationsudstedelser for et pengeinstitut, der derefter krakker. Det forhindrer Bankpakke IV nemlig ikke, skriver Berlingske Business.

"De reguleringsmæssige tiltag, som netop er kommet i kølvandet på både den politiske aftale om Bankpakke IV og Rigsrevisionens nylige beretning, viser umiddelbart, at man ikke agter at ændre selve lovgivningen om de individuelle statsgarantier, herunder de nærmere betingelser for tildelingen af dem. Man vil tilsyneladende genbruge lovgivningen om statsgarantierne under Bankpakke II til statsgarantierne under Bankpakke IV. Og selv om man nu er nyttige erfaringer klogere, og selv om man nu strammer op på regnskabsreglerne, er der derfor i princippet stadig en vis risiko for, at nogle af de samme uheldige problemer med hensyn til tildeling af individuel statsgaranti og indgåelse af aftale herom kan gentage sig," siger advokat og projektforsker i bankret Michael Camphausen til avisen.

 

Tilmeld dig FinansWatch' gratis nyhedsbrev eller tegn et gratis 30 dages prøveabonnement på FinansWatch her.

Mere fra FinansWatch

Sampension mærker effekt af nye SUL-regler

Det er blevet nemmere for Sampension at konkurrere i markedet for firmapensioner, efter Finanstilsynet har indført nye regler om, at syge- og ulykkesforsikringer skal hvile i sig selv økonomisk.

SEB satser på børsmarkedet i kampen om storkunder

Den danske del af storbanken SEB vender nu øjet mod markedet for kapitalrejsning. Det såkaldte ECM-marked ligger naturligt til bankens strategi om at kunne hjælpe storkunder med alle finansielle behov, vurderer den danske landechef.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs