FinansWatch

Regnskab: Skjern Bank nedjusterer marginalt

Banken må se overskuddet skrumpe og nærme sig et nul-resultat. Skjern Banks basisresultat lander i den nedre ende af de tidligere udmeldte forventninger. Finanstilsynet har været på besøg og kun krævet et enkelt engagement nedskrevet med beskedne 1,6 mio. kr. (Opdateret)

Foto: Skjern Bank

Skjern Bank præciserer sine forventninger til helårets basisindtjening, der nu ventes at lande i den nedre ende af de tidligere udmeldte 80-95 mio.kr. Det er fortsatte pænt høje nedskrivninger, markant nedgang på kursreguleringssiden og udgifter til indskydergarantien der trækker banken ned i den nedre ende af det udmeldte interval.

Kigger man på bankens tal for årets første ni måneder ligger nettorenteindtægterne en spids lavere end i det tilsvarende kvartal sidste år med 120 mio. kr. netto rente- og gebyrindtægterne er næsten spot-on det samme som i 3. kvartal 2010.

På kursreguleringer er der stor tilbagegang - som de fleste andre steder også - så her må banken registrere et lille minus på 271.000 kr. mod en gevinst på 23 mio. kr. sidste år.

Basisresultat holder næsten niveau

På udgiftssiden vokser det en smule for den vestjyske bank med godt 101 mio. kr. i forhold til 99 mio. kr. sidste år.

På nedskrivningsfronten går det fremad for banken med nedskrivninger i årets første ni måneder på godt 51 mio. kr., som er 4,5 mio. kr. lavere end sidste år.

Basisindtjeningen opgør Skjern Bank til 173,6 mio. kr. - mod 163 mio. kr. året før. Og når diverse omkostninger er trukket fra så lander banken et basisresultat på 58,5 mio. kr. for årets første 9 måneder - en spids lavere end sidste år.

Resultatet før skat er på 2,6 mio. kr. - en tilbagegang fra 12,8 mio. kr. i samme periode sidste år.

På bunden er der 2 mio. kr. tilbage - sidste år hed nettoresultatet 9,6 mio. kr.

På balancen er der ikke de store forskydninger i forhold til året inden, hvor den samlede lånebog fortsat udgør små 3,6 mia. kr. - det er en marginal tilbagegang i forhold til året før. På indlånssiden er der omvendt en marginal fremgang at spore for banken med samlede indlån for 3,6 mia. kr.

Bankens egenkapital er på 378 mio. kr.

Solvensprocenten er 15,7 pct., mens kernekapitalprocenten er på 10,9. Det individuelle solvensbehov er opgjort til 11,8 pct.

Banken skriver også i sin ledelsesberetning, at Finanstilsynet har været på besøg uden de store krav fra tilsynets side om øde nedskrivninger. Blot et enkelt engagement forlangte tilsynet nedskrevet med ekstra 1,6 mio. kr. Og banken skriver da også, at den er tilfreds med udfaldet af tilsynets besøg.

Det skal bemærkes, at Finanstilsynet endnu ikke har forholdt sig til bankens individuelle solvensbehov.

"Det er dog bankens opfattelse at Finanstilsynets vurdering ikke vil afvige væsentligt fra bankens egen opgørelse," skriver Skjern Bank i regnskabet.

 

Langt mellem tilsyn i risikobanker

Danske banker holder milliardlån over tid

Regnskab: Skjern Bank fastholder forventningerne 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs