FinansWatch

GE Money Bank har rettet ind efter hvidvaskningspåbud

GE Money Bank har rettet ind efter Finanstilsynets påbud i forbindelse med hvidvaskningsloven, siger adm. direktør i banken, Henrik Fich.

GE Money Bank har rettet ind, efter Finanstilsynet i juli var på besøg for at se, om man overholdt hvidvaskningsloven.

Det oplyser adm. direktør Henrik Fich til FinansWatch, efter tilsynet i dag offentligjorde, at man i forbindelse med besøget gav banken flere påbud.

Særligt alvorligt så Finanstilsynet på manglende legitimation i forbindelse med kreditter, men de procedurer er der nu rettet op på.

”Vi har haft en fortolkning, der gik på, at kreditter også var omfattet af undtagelsesbestemmelsen. Det har Finanstilsynet så påpeget, at det er ikke rigtigt. Det er deres fortolkning, og den følger vi selvfølgelig. Vi har rettet ind i forhold til nye kreditter, og i forhold til de eksisterende kunder er vi ved at indhente legitimation,” siger Henrik Fich til FinansWatch.

Lille administrationsbyrde

Den nye procedurer er en ekstra administrationsbyrde for banken, men slet ikke stor nok til, at man vil kunne se det nogle steder, lyder det fra direktøren. Heller ikke kunderne har ændret adfærd med de nye procedurer, og derfor har de slet ingen praktisk konsekvens for banken, siger Henrik Fich, der kalder det en ikke-sag.

”Vi har faktisk overhovedet ikke set en ændring i vores kunders adfærd, efter vi begyndte at ændre processen og kræve billedlegitimation fra samtlige kunder, og dvs. at det har ikke påvirket vores tal på nogen måde,” siger han.

Ifølge Finanstilsynet var også de skriftlige interne regler og undervisningsprogrammerne for medarbejderne mangelfulde, men det er der nu rettet op på, forsikrer direktøren.

En stor familie

”Situationen er den, at vi er med i en stor familie. Vi er meget opmærksomme på at overholde både lokale, europæiske og internationale regler, men de procedurer, vi har haft, har været for brede i forhold til specifikke danske forhold. Det har vi rettet op på umiddelbart efter Finanstilsynets inspektion.”

Ifølge banken søsatte man de nødvendige initiativer umiddelbart efter tilsynets besøg, men det er ikke realistisk, at man kan hente al legitimation med det samme.

”Det er ikke sådan, at vi over night kan få billedlegitimation på de kunder, vi ikke har fået det på, men det er vi i gang med,” siger Henrik Fich.

GE Money Bank får påbud efter hvidvask-inspektion 

Mere fra FinansWatch

Sorte selskaber bag pensionsbranchens grønne milliarder

Flere pensionsselskaber har talt olieselskaber som BP, Shell og Halliburton med i de 248 mia. kr., branchen har meldt ind som "grønne investeringer" til regeringens klimapartnerskab for finanssektoren. "Vanvittigt," lyder det fra kritiker.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs