FinansWatch

GE Money Bank får påbud efter hvidvask-inspektion

GE Money Bank får flere påbud fra Finanstilsynet efter en undersøgelse af, om banken overholder reglerne på hvidvaskningsområdet. Særligt alvorligt ser tilsynet på manglende legitimation af visse kunder.

GE Money Bank skal stramme op efter et besøg fra Finanstilsynet.

Af en meddelelse fra tilsynet fremgår det, at de i juli var på inspektion hos GE Money Bank AB’s filial i Danmark for at undersøge, om filialen overholdt reglerne på hvidvaskområdet.

Den inspektion har ført påbud i forbindelse med manglende legitimation af visse kunder, mangelfulde skriftlige interne regler og mangelfulde undervisningsprogrammer for medarbejderne, skriver tilsynet.

Manglende legitimation

Tilsynet ser med særlig alvor på den manglende indhentelse af legitimation.

”Finanstilsynet anser i særlig grad filialens manglende indhentelse af legitimation af visse kunder for alvorlig. Det drejer sig om kunder, som har fået kreditter stillet til rådighed, når det bevilgede kreditmaksimum ikke overstiger 110.000 kr.,” skriver tilsynet.

Ifølge tilsynet har filialen tolket en bekendtgørelse i loven sådan, at man kan undlade at opfylde hvidvasklovens krav om legitimation ved kunder med et kreditmaksimum, der ikke overstiger 110.000 kr.

Afviser tolkning

Den tolkning afviser Finanstilsynet dog.

”Det er imidlertid Finanstilsynets helt klare fortolkning, at en kredit, hvor det samlede tilladte beløb for ind- og udbetalinger er ubegrænset, ikke kan anses omfattet af undtagelsesbestemmelsen, uanset at kreditmaksimum ikke overstiger 15.000 euro eller et modsvarende beløb i danske kroner,” skriver tilsynet.

Finanstilsynet betegner samtidig de skriftlige interne retningslinjer som mangelfulde.

”De indeholder således en lang række procedurer og oplysninger, som ikke tager udgangspunkt i virksomhedens egne forhold, og er indbyrdes usammenhængende. De skriftlige interne regler skal have sammenhæng med filialens egne forhold, det vil sige en risikoanalyse af virksomhedens forretningsmodel, kundetyper og produkter mv., og skal beskrive, hvad der forstås ved hvidvask og terrorfinansiering, og hvordan dette kan tænkes at forekomme netop i filialen,” skriver tilsynet.

Mere fra FinansWatch

ATP og Mærsk-ejer satser stort på aarhusiansk jordvarmeanlæg

Landets største pensionspengekasse, ATP, gør nu klar til at investere i at hente vedvarende energi op af jordens indre. Sammen med energiselskabet NRGI og A.P. Møller Holding bliver ATP medejer af selskabet Innargi, der skal etablere et geotermisk anlæg under jorden i Aarhus.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs