FinansWatch

Lolland henter markant større synergieffekter end forventet

Sammenlægning af IT-systemer viser sig nu at give Spar Lolland betragteligt større besparelser end forventet.

2011 har været et noget atypisk år for Spar Lolland. Man startede med at fusionere den grønne del af Eik Bank ind i Spar Lolland i marts, så kom en fysisk flytning i juni, og senest har man i september lavet en konvertering af IT-systemerne.

”Så er det klart, at omkostningerne vælter ud af knaphullerne,” siger bankdirektør Lynge Thang Jørgensen.

Penge lige ud af lommen

Fusionsomkostningerne har ikke været højere end forventet. Men det, at man betaler dobbelt husleje og kører på to IT-systemer, er penge lige ud af lommen, med direktørens ord.

”Men det har vi nu tilendebragt, og så kigger vi med oprejst pande fremadrettet. Stigningen i de samlede omkostninger er meget markant. Men i forbindelse med købet af Eik overtog vi 87 medarbejdere, og det antal er efterfølgende blevet mindre, men vi har haft et niveau, der har været alt for højt i forhold til aktivitetsniveauet. Det er ved at løse sig.”

Én dag ad gangen

Han glæder sig dog over, at de synergieffekter, som banken oprindeligt anslog ved erhvervelsen, viser sig at blive markant større. De indtræffer dog først i fjerde kvartal og frem.

”Da vi offentliggjorde prospektet i forbindelse med vores aktieemission tidligere på året, anslog vi, at vi ville få omkostningsmæssige synergieffekter i størrelsesordnen 10-12 mio. kr. i 2012 og 2013. De viser sig nu at ligge i omegnen af 30 mio. kr.”

Betyder det flere fyringer?

”Hvad det angår, har jeg ingen kommentarer. Men vi er nok blevet positivt overraskede over besparelserne på hele IT-området, og det er med til at give besparelserne et pænt løft. Men lige så vel som alle andre pengeinstitutter er opmærksomme på, om de er for mange eller for få, så er vi også det. Men vi tager en dag ad gangen, vi lever jo i en omskiftelig verden.”

Regnskab: Spar Lolland fastholder forventningerne

Spar Lolland: 2011 bliver ikke et jubelår

Spar Lolland-chef: Mere modvind end medvind

Spar Lollands Eik-køb på plads 

Mere fra FinansWatch

Analyse: Finansiel Stabilitet havde hårdt brug for Højesterets dom i Roskilde Bank-sagaen

Thi kendes for ret, også magtfulde bankdirektører har et personligt ansvar for, at bankkreditter vurderes ordentligt. Højesterets dom i Roskilde Bank-sagen mejsler i granit, at “business judgement rules” ikke er et fripas for bankledelser. Afgørende, principiel dom, også for nutidens bankhåndværk, skriver FinansWatch’ Jens Chr. Hansen i denne analyse.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs