FinansWatch

Clausen: Konkurrencesituationen får en tand mere

Med skærpede kapitalkrav til bankerne allerede om under et år vil det endnu tidligere blive udstillet, hvem der ikke har en holdbar forretningsmodel, siger Nordeas Christian Clausen.

Foto: CLAUDIO BRESCIANI

Når Nordea-chefen Christian Clausen sætter sig i flyveren og flyver retur til Stockholm fra Bruxelles, så behøver han ikke bekymre sig om, hvordan hans egen bank, Nordea, skal håndtere en 50 procents eftergivelse af gælden til Grækenland, for den pannordiske bank ligger ikke inde med græske statsobligationer.

Men han er til gengæld bevidst om, at der tegner sig en ny konkurrencesituation på de europæiske finansmarkeder i takt med, at de øgede krav til bankernes kernekapital kommer allerede næste sommer.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Ny direktør vil ikke have ret, bare fordi hun er chef: "Det bedste argument bør vinde"

Efter små tre år i Microsoft Danmark vinker Anne Marie Kindberg farvel for i stedet at blive kommerciel direktør hos fintech-virksomheden Lunar fra 1. februar. De første dage skal hun formentlig lytte lidt mere, end hun skal tale, og så ser hun frem til at blive en del af en virksomhed, der ifølge hende kommer til at revolutionere bankbranchen, som vi kender den.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs