FinansWatch

Handelsbanken til dansk angreb i Kina

Den svenske bank vil have langt flere danske kunder i Kina.

Som en af de få europæiske banker har Handelsbanken de helt afgørende licenser til at drive bankforretning i Kina. Det får de danske virksomheder med interesser i verdens næststørste økonomi nu gavn af. Det oplyser Handelabanken i Kina.

- Budskabet er helt enkelt, at vi ønsker at øge vores forretningsomfang med danske virksomheder i Kina. Det kan vi, dels fordi Handelsbanken generelt står stærkt, og fordi vi som den første nordiske bank har, hvad man kan kalde det store kørekort i Kina, siger Claus Frandsen, der er chef for cash management i Handelsbanken og har arbejdet for Handelsbanken i Shanghai i flere år.

Stærk kontakt

Kombinationen af at være den eneste bank med et landsdækkende filialnetværk i Danmark og en banklicens i Kina giver danske virksomheder flere fordele.

- Vi har et set-up, der bringer den enkelte kunde meget tættere på sin udenlandske forretning - blandt andet fordi vores danske filialer har en stærk kontakt med vores kontorer i Hongkong, Shanghai, Beijing og Taipei, forklarer Claus Frandsen.

Handelsbanken har i Kina repræsentationskontorer i Beijing med tre ansatte og i Taipei med en ansat. Derudover er der filial i Shanghai med 23 ansatte og Hong Kong med 26 ansatte.

Men der, hvor en del virksomheder støder panden mod muren, er faktisk, når selv de mest optimistiske vækststrategier bliver overhalet inden om af den hurtigt løbende kinesiske virkelighed.

Fokus-artikler i Berlingske

Når væksten skal finansieres ud over det ventede er det nødvendigt med en finansiel partner.

Kimen til Handelsbankens succes i Kina blev sået for mere end 30 år siden. Helt tilbage i starten af 1980'erne rykkede svensk erhvervsliv til Kina - og de vil have banken med.

Berlingske Business havde i sidste uge en række artikler om, at danske virksomheder i Kina havde store problemer med at finde rette bankforbindelse på det kinesiske marked.

 

Danske bankers fravær i Kina bremser vækstmuligheder

Kina-regering køber op i lokale banker 

Mere fra FinansWatch

ATP og Mærsk-ejer satser stort på aarhusiansk jordvarmeanlæg

Landets største pensionspengekasse, ATP, gør nu klar til at investere i at hente vedvarende energi op af jordens indre. Sammen med energiselskabet NRGI og A.P. Møller Holding bliver ATP medejer af selskabet Innargi, der skal etablere et geotermisk anlæg under jorden i Aarhus.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs