FinansWatch

Danske bankers fravær i Kina bremser vækstmuligheder

Kun få nordiske banker har fulgt med danske virksomheder til Kina. Det bremser danske virksomheders vækstmuligheder.

Foto: Thomas Borberg

Kun få nordiske og ingen danske har fulgt med deres kunder til det kinesiske marked, og det sætter en bremse for danske virksomheders vækstmuligheder, skriver Berlingske Business.

”Hvis danske banker kom til Kina og var villige til at understøtte de danske virksomheder, der rykker herud, så ville det helt sikkert hjælpe de danske virksomheder til at udnytte deres vækstpotentiale. Finansieringen er kritisk for de mellemstore danske virksomheder, fordi de kinesiske banker favoriserer statsejede kinesiske selskaber,” siger Luka Lu, partner i det kinesiske advokatkontor Capital Associates, som har specialiseret sig i at hjælpe store og små virksomheder med etablering og finansiering på det kinesiske marked.

Verner Worm, professor i kinesiske erhvervsforhold og direktør for Konfucius-Instituttet på Copenhagen Business School, nedtoner dog problemet for de store virksomheders vedkommende.

”De store udenlandske virksomheder skal nok få finansiering i de kinesiske banker, men de mindre virksomheder kan have større problemer med det, og det kan givetvis blokere deres muligheder for at udnytte vækstpotentialet,” siger han til avisen.

Mere fra FinansWatch

Gjensidige løfter det danske resultat med en fjerdedel

Øget rejseaktivitet og erhvervskunder løfter Gjensidiges danske vækst, samtidig med at resultatet springer i vejret. "Nu står vi langt, langt stærkere, end vi nogensinde har gjort, og det skal vi kapitalisere på," lyder det fra koncerndirektør Mats C. Gottschalk.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs